top icon
Επικαιρότητα

Εν εξελίξει το νέο Ford Focus RS500

Κάτι πολύ καλό και… καυτό φαίνεται να ετοιμάζει η Ford.

Με το νέο Focus RS να έχει ήδη καταφέρει να κλέψει… καρδιές με τις επιδόσεις και τη συνολική του δυναμική, η Ford φαίνεται να προχωρά με γοργούς μάλιστα ρυθμούς σε αυτό που όλοι σχεδόν ανέμεναν: την εξέλιξη μιας ακόμα πιο δυνατής έκδοσης του μοντέλου, η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα κοσμείται από τα γνώριμα πλέον αρχικά RS500 που είδαμε και στο αντίστοιχη σε ονομασία έκδοση της περασμένης γενιάς.

Από τις «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες που κάνουν από χθες το γύρο του διαδικτύου, είναι προφανές πως το πρωτότυπο «μουλάρι» της Ford, «πάνω» στο οποίο πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή οι δοκιμές εξέλιξης του νέου RS500, διαθέτει ήπιες σχεδιαστικές αλλαγές σε σχέση με το «απλό» RS, όπως η προσθήκη των δύο αεραγωγών στο εμπρός καπό και η διαφορετική αισθητική προσέγγιση του προφυλακτήρα γύρω από τη θέση των προβολέων ομίχλης.

Με τις επεμβάσεις αυτές να έχουν στόχο τη βελτίωση της ροής αέρα σε κινητήρα και φρένα, βέβαιες πρέπει να θεωρούνται οι… τονωτικές ενέσεις στην απόδοσή των δύο αυτών «στοιχείων». Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες ενδείξεις για την «οριστική» απόδοση του EcoBoost κινητήρα των 2,3 λίτρων. Οι φήμες, ωστόσο, τον θέλουν να «σκαρφαλώνει» αισίως στους 400 ίππους.

Μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες θέλουν το νέο RS500 να διαθέτει ένα αμάξωμα με οριακά μικρότερο βάρος, ακόμα πιο σφικτές ρυθμίσεις στην ανάρτηση και –το κυριότερο- ένα κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, που οι μηχανικοί της Ford είναι πολύ πιθανό να εξελίσσουν αυτή τη στιγμή σε συνεργασία με την Getrag._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ