top icon
Επικαιρότητα

Ένα ακόμα στέλεχος του Μ Division της BMW μετακομίζει στην N Performance της Hyundai

Ήταν να μη γίνει η αρχή με τον Albert Biermann.

To 2015 ο Albert Biermann, ο τότε επικεφαλής του M Division, έκανε το μεγάλο άλμα αφήνοντας πίσω του μια λαμπρή καριέρα στο «παράρτημα» των Βαυαρών που για δεκαετίες τώρα είναι υπεύθυνο για κάθε δημιουργία της BMW που κοσμείται από το μαγικό γράμμα Μ. Η απόφαση του Γερμανού να μετακινηθεί στο στρατόπεδο του Hyundai Motor Group αναλαμβάνοντας χρέη επικεφαλής του αντίστοιχου τμήματος, πλέον, αρχίζει να αποδίδει απτούς καρπούς αποτελώντας μία καλά συντονισμένη προσπάθεια που στόχο έχει να αναδείξει το σπορτίφ ταμπεραμέντο της Hyundai –και λίαν συντόμως και της Kia- μέσα από οδηγοκεντρικές κατασκευές που βασίζονται στα «ταπεινά» μοντέλα της γκάμας της. Όπως είναι για παράδειγμα, το νέο i30N.

Με την σπορτίφ «επέλαση» του Hyundai Motor Group να βρίσκεται εν εξελίξει, στις τάξεις της κορεάτικης εταιρείας και ειδικότερα σε κόλπους του παραρτήματος HighPerformance & Motorsport Division της Hyundai ήρθε από χθες να ενταχθεί ένα ακόμα στέλεχος του… M Division: ο Thomas Schemera. Ο 55χρονος μηχανολόγος μηχανικός, ο οποίος εντάχθηκε στο ανθρώπινο δυναμικό της BMW για πρώτη φορά το 1987, είχε περάσει από τη θέση του επικεφαλής πωλήσεων και ανάπτυξης δικτύου της BMW στην Κίνα, όντας μέχρι πρότινος ο υπεύθυνος του M Division και της BMW Individual στην αγορά των ΗΠΑ. Πλέον, ως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του High-Performance & Motorsport Division της Hyundai, ο Thomas Schemera θα αναφέρεται απευθείας στον παλιό του γνώριμο και νυν Πρόεδρο του τμήματος, Albert Biermann.

«Θα αφιερώσω την εμπειρία μου και τις γνώσεις που έχω αποκτήσει κατά τη διάρκεια της 30ετούς καριέρας μου για να συμβάλω σημαντικά στην ανάπτυξη της Hyundai σε αυτόν τον τομέα και να προσφέρω στους πελάτες μας προϊόντα που θα προσφέρουν υψηλή οδηγική απόλαυση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Thomas Schemera.

Θυμίζουμε πως το 2006 το Hyundai Motor Group ενέταξε στις τάξεις του τον σχεδιαστή Peter Schreyer, που έως τότε εργαζόταν για λογαριασμό της Audi, και αργότερα τους προερχόμενους από το VW Group, Luc Donckerwolke (VW) και Alexander Selipanov (Bugatti). Πρόσφατα δε, ο Fayez Abdul Rahman, ο οποίος είχε διατελέσει επικεφαλής του τμήματος εξέλιξης δαπέδων της BMW, τέθηκε επικεφαλής στο αντίστοιχο τμήμα της θυγατρικής Genesis._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ