top icon
Επικαιρότητα

Ένα Brexit χωρίς εμπορική συμφωνία θα θέσει σε κίνδυνο το εργοστάσιο στη Μ. Βρετανία, λέει η Toyota.

Για παύση της ροής παραγωγή στο εργοστάσιο της στη Μ. Βρετανία – ίσως και για μήνες – προειδοποιεί η Toyota σε περίπτωση που δεν καθοριστεί μια ευνοϊκή εμπορική συμφωνία για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

Η Toyota αναμένει πως η παραγωγή στο εργοστάσιό της στο Ηνωμένο Βασίλειο θα τεθεί εν αμφιβόλω στην περίπτωση που η Μ. Βρετανία εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς εμπορική συμφωνία, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της μονάδας παραγωγής οχημάτων της εταιρείας στο Burnaston, Marvin Cooke, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο, το οποίο βρίσκεται στην κεντρική Αγγλία, παρήγαγε 150.000 οχήματα τη χρονιά που πέρασε, με το 90% των οχημάτων να «ταξιδεύουν» στην ΕΕ.

«Η άποψή μου είναι ότι εάν η Μ. Βρετανία δεν τα καταφέρει έως στα τέλη Μαρτίου, θα δούμε στάσεις στη μονάδα παραγωγής μας. Θα μπορούσε να είναι για ώρες, ημέρες, εβδομάδες, ακόμη και μήνες», είπε χαρακτηριστικά ο Marvin Cook.

Αξίζει να επισημάνουμε πως στο εν λόγω εργοστάσιο η Toyota σκοπεύει να κατασκευάσει τη νέα Corolla καθώς και την έκδοση Touring Spots που θα αντικαταστήσουν στις ευρωπαϊκές αγορές το απελθόν Auris.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σήμερα στη Μ. Βρετανία εκφράζουν πλέον ολοένα και πιο ανοιχτά το σκεπτικισμό τους για τις προοπτικές μιας μη-συμφωνίας για το Brexit. Η BMW και η Jaguar Land Rover έχουν ήδη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου γύρω από το όλο θέμα, με την Toyota να επισημαίνει σήμερα πως η παύση παραγωγής για άγνωστο – μέχρι στιγμής – διάστημα είναι κάτι που όλοι πρέπει να αναμένουν στην περίπτωση μιας «άτακτης» φυγής της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ