top icon
Κόσμος

Ένα Toyota Prius για τα 100ά γενέθλια του Le Mans

Η Toyota παρουσίασε μια ειδική όσο και πρωτότυπη έκδοση του Prius τελευταίας γενιάς με αφορμή τα 100ά γενέθλια του 24ωρου αγώνα αντοχής του Le Mans.

Μπορεί τα υβριδικά μοντέλα, όπως το Prius, να έχουν ως στόχο την οικονομία, εντούτοις αυτό δεν φαίνεται να βάζει φρένο στις επιδόσεις και τον σπορ χαρακτήρα που δυνητικά μπορούν να προσφέρουν.

Αυτό τουλάχιτον αποδεικνύει το πρωτότυπο της Toyota με την ονομασία «Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition», το οποίο παρουσιάστηκε στα πλαίσια της εκδήλωσης «Japan. Endless Dicovery», η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Ιαπωνίας και λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στο Le Mans της Γαλλίας.

Toyota Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition

Το πρωτότυπο αυτό Prius φέρει την σχεδιαστική και όχι μόνο επιγραφή της Toyota Gazoo Racing που τα τελευταία χρόνια επιμελείται τις σπορ δημιουργίες δρόμου της ιαπωνικής εταιρείας αλλά και κάθε τι που σχετίζεται με την αγωνιστική της παρουσία ανά τον κόσμο.

Το Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition βασίζεται στο υβριδικό μοντέλο τελευταίας γενιάς της Toyota αποτίοντας φόρο τιμής στο Le Mans, που φέτος γιορτάζει τα 100 του χρόνια, και στο γαλλικό Automobile Club de l’Ouest, το οποίο είναι ο διοργανωτής του αγώνα. Το πρωτότυπο όχημα επιτυγχάνει «εξαιρετικές επιδόσεις εν μέρει λόγω των αποκλειστικών τροχών του και των αεροδυναμικών εξαρτημάτων απόδοσης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ιάπωνας κατασκευαστής. Τα τελευταία είναι εμπνευσμένα από το πρωτότυπο αγωνιστικό GR010 Hybrid της Toyota Gazoo Racing.

Toyota Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition

Το αεροδυναμικό πακέτο του Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition περιλαμβάνει διαφορετικούς εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, νέο splitter και πλαϊνές ποδιές, μια ευμεγέθη πίσω αεροτομή και διαχύτη, ενώ χαρακτηριστικό είναι και το εμπρός καπό που είναι κατασκευασμένο από carbon.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν και οι ζάντες των 18 ιντσών της εταιρείας Rays σε διαστάσεις 235/50 R18, οι οποίες συνδυάζονται με σπορ ελαστικά της Michelin, ενώ χαρακτηριστική είναι και η προσθήκη προβολέων στον εμπρός προφυλακτήρα.

Η Toyota δεν αναφέρει αλλαγές στο υβριδικό σύστημα κίνησης του πρωτοτύπου – χωρίς αυτό να σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι δεν υπάρχουν. Σε αντίθεση, η εταιρεία δηλώνει ότι αναβαθμίσεις έχουν γίνει στην ανάρτησης.

Toyota Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ