top icon
Επικαιρότητα

Το εναλλακτικό Audi e-tron Scooter

Με το νέο αυτό e-scooter, η Audi απαντά στα καινά δαιμόνια της σύγχρονης εποχής παρουσιάζοντας μία διαφορετική – και ηλεκτρική ασφαλώς – πρόταση στον τομέα της αστικής κινητικότητας.

Συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρικού σκούτερ κι ενός skateboard, το Audi e-tron Scooter είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει έναν διαφορετικό τρόπο μετακινήσεων στο κλεινόν άστυ. Το νέο «ηλεκτρικό πατίνι» της Audi ζυγίζει μόλις 12 κιλά και μπορεί να μεταφερθεί πολύ εύκολα με αυτοκίνητο ή μέσα σε λεωφορεία και τρένα, καθώς μπορεί να «σπάσει» και να αποθηκευτεί άνετα στο πίσω μέρος του οχήματος ή να σύρεται με τρόπο ανάλογο με εκείνων των βαλιτσών τύπου τρόλεϊ. Αυτό όμως που κάνει το νέο Audi e-tron Scooter να ξεχωρίζει είναι ο χειρισμός του, ο οποίος θυμίζει αρκετά… σανίδα του σερφ, με τον αναβάτη να έχει το ένα του χέρι ελεύθερο – γεγονός που του επιτρέπει να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες χειρονομίες κατά τη διάρκεια των ελιγμών μέσα στην πόλη.

Η λαβή του τιμονιού εξασφαλίζει την απαραίτητη σταθερότητα συγκρατώντας παράλληλα την μπαταρία και τα ηλεκτρονικά συστήματα που την υποστηρίζουν. Το e-tron Scooter εφοδιάζεται με μία οθόνη στην οποία απεικονίζονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για την κατάσταση φόρτισης του συσσωρευτή ενέργειας. Από εκεί και πέρα, διαθέτει τα απαιτούμενα, σύμφωνα με το νόμο, φωτιστικά σώματα (τύπου LED), αντικλεπτικό σύστημα και Bluetooth. To… deck του δε είναι κατασκευασμένο από ξύλο ή carbon, και οι χρωματικοί συνδυασμοί στους οποίους διατίθεται δύο (μαύρο και γκρι).

Το Audi e-tron Scooter έχει τελική ταχύτητα 20 χλμ./ώρα και μέγιστη αυτονομία 20 χλμ. και σε συνδυασμό με το υδραυλικό ποδόφρενο, έχει την ικανότητα να ανακτά ενέργεια κατά την επιβράδυνση. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, το νέο «ηλεκτρικό πατίνι» θα ξεκινήσει να παράγεται και να πωλείται μέσα στο 2020 σε τιμή που θα κυμαίνεται κοντά στα 2.000 €. Μάλιστα, υπάρχουν σκέψεις ώστε να διατίθεται ως… αξεσουάρ σε κάθε «κανονικό» e-tron, από το οποίο θα μπορεί και να φορτίζεται, όντας αποθηκευμένο στο εσωτερικό του._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ