08 Νοε 2018

Το «εναλλακτικό» και ηλεκτρικό eXS KickScooter από τη Seat

H Seat, σε συνεργασία με τη Segway, υπογράφουν ένα εναλλακτικό μεταφορικό μέσο - ηλεκτρικό ασφαλώς - για ενδοαστικές μετακινήσεις.

Seat eXS KickScooter

Καθώς οι πόλεις συνεχίζουν να ασφυκτιούν, η πραγμάτωση μίας αποτελεσματικής και φιλικά προσκείμενης προς το περιβάλλον κινητικότητας έχει καταστεί μία από τις μείζονες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Η κυκλοφοριακή συμφόρηση, η έλλειψη χώρων στάθμευσης αλλά και οι επερχόμενες απαγορεύσεις κίνησης στα αστικά κέντρα για πολλά από τα «συνηθισμένα» τετράτροχα είναι μερικές μόνο από τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τη μείωση κατά 20% του αριθμού των πολιτών με ηλικία κάτω των 30 ετών που είναι πρόθυμοι να αγοράσουν ένα καινούργιο αυτοκίνητο στην Ευρώπη, τότε είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι οι ανάγκες στον τομέα των αστικών μεταφορών - όντως - αλλάζουν.

Υπό το πρίσμα αυτό, η Seat παρουσιάζει σήμερα μία νέα λύση κινητικότητας απευθυνόμενη σε χρήστες που θέλουν να κυκλοφορούν στην πόλη με έναν αποτελεσματικό και βιώσιμο τρόπο. Το eXS KickScooter είναι - επί της ουσίας - ένα ηλεκτρικό πατίνι με αναρτήσεις εμπρός και πίσω, που «πατά» σε τροχούς 8 ιντσών εξασφαλίζοντας στο χρήστη του τη δυνατότητα να μετακινείται με ταχύτητες που αγγίζουν τα 25 χλμ./ώρα. Διαθέτει, για λόγους ασφαλείας, εμπρός και πίσω φώς τεχνολογίας LED και cruise control(!), ενώ με την προσθήκη μιας έξτρα μπαταρίας η αυτονομία του αυξάνεται έως και τα 45 χλμ.

Στόχος της ισπανικής εταιρείας είναι το eXS KickScooter να διατεθεί μέσω της Seat XMOBA σε πόλεις της χώρας οι οποίες και θα αναλάβουν την πιλοτική αρχικά χρήση, μέσω διαμοιρασμένων στόλων, του εν λόγω οχήματος._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Seat eXS KickScooter
  • Seat eXS KickScooter
  • Seat eXS KickScooter
  • Seat eXS KickScooter
  • Seat eXS KickScooter
Ετικέτες: