top icon
Κόσμος

Ένεση αδρεναλίνης με το νέο VW Golf R 333 Limited Edition

Το νέο VW Golf R 333 Limited Edition ανεβάζει τον ακόμα πιο ψηλά τον πήχη της απόδοσης για την πιο ισχυρη και ακριβή σε κόστος έκδοση του δημοφιλούς hot-hatch από το Wolfsburg.

Με το νέο VW Golf R 333 Limited Edition η γερμανική εταιρεία δημιούργησε μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής που συνιστά ό,τι πιο δυνατό και ακριβό έχει να προσφέρει σήμερα η γκάμα του πάλαι ποτέ best-seller μοντέλου της Ευρώπης.

Η καρδιά του Golf R 333 Limited Edition που θα παραχθεί σε τόσα αντίτυπα όσα μαρτυρά και η επίσημη ονομασία του συνεχίζει να παίρνει κίνηση από τον γνωστό 2λιτρο TSI κινητήρα της VW, που για την περίσταση έχει πάρει τις απαραίτητες… βιταμίνες προκειμένου να αποδίδει 333 ίππους, σε συνδυασμό με ροπή 420 Nm.

VW Golf R 333 Limited Edition

Οι βασικές επεμβάσεις στον μη εξηλεκτρισμένο κινητήρα έχουν να κάνουν με τον υπερσυμπιεστή που παραμένει ενεργός με σταθερή ταχύτητα περιστροφής των πτερυγίων του κατά την οδήγηση με μερικό φορτίο, γεγονός που επιτρέπει στη συνέχεια ταχύτερη ανάπτυξη ισχύος – και κατ’ επέκταση επιτάχυνση. Σύμφωνα με την VW, το Golf R 333 Limited Edition είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 4,6 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του προσδιορίζεται από τον κατασκευαστή στα 270 χλμ./ώρα.

VW Golf R 333 Limited Edition

Τα χαρακτηριστικά που τονίζουν ακόμα περισσότερο το σπορ ταμπεραμέντο της κατασκευής περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το R-Performance Torque Vectoring που συνδυάζεται με το σύστημα Vehicle Dynamics Manager, το οποίο κατανέμει την ισχύ όχι μόνο μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα, αλλά και μεταξύ των τροχών του τελευταίου. Την ίδια στιγμή, τα drive modes με την ονομασία Drift και Special είναι σχεδιασμένα με βάση τις απαιτήσεις οδήγησης στην πίστα του Nürburgring, προσφέροντας επίσης πρόσθετη οδηγική απόλαυση μακριά από δημόσιους δρόμους.

VW Golf R 333 Limited Edition

Το σύστημα εξάτμισης R Performance φέρει την υπογραφή της πλέον εξειδικευμένης στο είδος εταιρείας Akrapovic -με απολήξεις τιτανίου, παρακαλώ- ενώ το «παρών» δίνουν οι μαύρες ζάντες Estoril με διάμετρο 19 ιντσών που συνδυάζονται με ημι-σλικ ελαστικά. Και κάτι ακόμα: το νέο Golf R 333 Limited Edition εκτός από το κίτρινο χρώμα των φωτογραφιών (Lime Yellow Metallic) με τις μαύρες αντιθέσεις, προσφέρεται επίσης στα εξωτερικά φινιρίσματα Pure White, Lapiz Blue Metallic και Deep Black Pearl Effect.

VW Golf R 333 Limited Edition

Το εσωτερικό του VW Golf R 333 Limited Edition

Ο βασικός εξοπλισμός της έκδοσης που προορίζεται για μόλις 333 αγοραστές ανά τον κόσμο περιλαμβάνει premium σπορ καθίσματα από δέρμα Nappa με ενσωματωμένο προσκέφαλο και προβολείς matrix LED IQ.LIGHT, συμπεριλαμβανομένου του πακέτου Light and Vision. Τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού που ενσωματώνονται στο πακέτο IQ.DRIVE περιλαμβάνουν το Travel Assist, το σύστημα Lane Assist, το Emergency Assist και το Adaptive Cruise Control (ACC) με λειτουργία stop & go. Το Golf R 333 Limited Edition διαθέτει επίσης κεντρικό αερόσακο (μπροστά) και σύστημα κάμερας οπισθοπορείας, ενώ ένα σύστημα της Harman Kardon με 8+1 ηχεία και συνολική ισχύ 480 W παρέχει τον ιδανικό ήχο.

VW Golf R 333 Limited Edition

Όλα τα παραπάνω πάντως δεν θα σας κοστίσουν λίγο. Όπως ανακοίνωσε το γερμανικό εργοστάσιο, στην αγορά της Γερμανίας η τιμή εκκίνησης για το νέο VW Golf R 333 Limited Edition έχει ως αφετηρία το ποσό των 76.410 ευρώ. Η δε παραγωγή της έκδοσης είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο, με τις πρώτες παραδόσεις να ακολουθούν ένα μήνα μετά.

VW Golf R 333 Limited Edition

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • VW Golf R 333 Limited Edition
  • VW Golf R 333 Limited Edition
  • VW Golf R 333 Limited Edition
  • VW Golf R 333 Limited Edition
  • VW Golf R 333 Limited Edition
  • VW Golf R 333 Limited Edition
  • VW Golf R 333 Limited Edition
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ