Επικαιρότητα Κόσμος

Ένωση Αυτοκινητοδρόμων Ευρώπης – ζητά μέτρα στήριξης από την ΕΕ

Μέτρα στήριξης από την Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε η Ένωση των Αυτοκινητοδρόμων της Ευρώπης (ASECAP), λόγω της μεγάλης μείωσης της κυκλοφορίας εξαιτίας του κορονοϊού.

Η Ένωση Αυτοκινητοδρόμων Ευρώπης έστειλε επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αναφέροντας την δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει λόγω της επέλασης του κορονοϊού στη Γηραιά Ήπειρο. Η μείωση της κυκλοφορίας στους ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους έφτασε το 85% και πλέον για να στηριχτούν οι υποδομές τους και τα 48.000 άτομα που δουλεύουν σε αυτούς χρειάζονται έκτακτα και συντονισμένα μέτρα από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και τις εθνικές κυβερνήσεις. Παράλληλα, τονίζουν πως οι παραχωρησιούχοι σε όλους τους ευρωπαϊκούς οδικούς άξονες διατηρούν με κάθε κόστος ανοιχτά τα 87.400 χιλιόμετρα των αυτοκινητόδρομων, οι οποίοι παρέχουν κρίσιμες συνδέσεις σε λιμάνια, οικονομικά κέντρα και αεροδρόμια.

Ακολούθως, η ASECAP επισημαίνει ότι είναι μεγάλης σημασίας να παρθούν κοινά μέτρα για τη διασφάλιση ολόκληρης της αλυσίδας, που περιλαμβάνει φορείς εκμετάλλευσης αυτοκινητοδρόμων, εταιρείες τομέων εξυπηρέτησης που εξασφαλίζουν διανομή τροφίμων, ποτών και καυσίμων, καθώς και εταιρείες κατασκευής έργων που αντιπροσωπεύουν συνολικά 200.000 άτομα. Η ASECAP αιτείται από τις εθνικές κυβερνήσεις και με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υιοθετήσουν τις προσωρινές χρηματοδοτικές ενισχύσεις για να εξασφαλίσουν τη συνέχεια των εταιρειών στη διάρκεια των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας. Τέλος, ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συνεχίσει να εγγυάται την εθνική, αλλά και τη διασυνοριακή κυκλοφορία βαρέων φορτηγών οχημάτων, για να εξασφαλιστεί η λειτουργία της οικονομίας και η διακίνηση των βασικών αγαθών.

 

 

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου