top icon
Επικαιρότητα

Εντυπωσιακές επιδόσεις για την Tesla σε παραγωγή και παραδόσεις στο β’ τρίμηνο εν μέσω πανδημίας

Η Tesla ανακοίνωσε τις εμπορικές και κατασκευαστικές επιδόσεις της για το δεύτερο τρίμηνο του έτους ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες των «ειδικών».

O Covid-19 φαίνεται πως δεν επηρέασε και τόσο την εταιρεία του Elon Musk, η οποία, παρά τους περιορισμούς που έθεσε σε παγκόσμιο επίπεδο η πανδημία μέσω των αναγκαστικών παύσεων στην παραγωγή νέων οχημάτων, κατάφερε να καταγράψει στο δεύτερο τρίμηνο του έτους πολύ αξιόλογες εμπορικές και κατασκευαστικές επιδόσεις.

Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις έγκυρων(;) αναλυτών της αγοράς που προεξοφλούσαν μια πτώση στις πωλήσεις της Tesla της τάξης του 30%, η αμερικανική εταιρεία από το Palo Alto κατάφερε να κατασκευάσει στο β’ τρίμηνο του 2020 εν μέσω πανδημίας 82.272 νέα οχήματα. Από αυτά τα 75.946 ανήκαν στην οικογένεια των Model 3 και Model Y, ενώ τα υπόλοιπα 6.326 σε εκείνες των Model X και Model S.

Ακόμα πιο εντυπωσιακές όμως ήταν οι επιδόσεις της εταιρείας στον τομέα των παραδόσεων νέων οχημάτων, με τις τελευταίες να φτάνουν τις 90.650 μονάδες (80.050 Model 3/Y και 10.600 Model X/S.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο β’ τρίμηνο οι παραδόσεις νέων μοντέλων της Tesla εμφανίζονται αυξημένες, έστω και οριακά, σε σχέση με τις 88.000 που κατεγράφησαν τις πρώτες 90 μέρες του 2020. Ως εκ τούτου και παρά τις προφανείς, ελέω Covid-19, αντιξοότητες στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου, η Tesla καταγράφει μικρή πτώση στις πωλήσεις της σε σχέση με το αντίστοιχο 6μηνο του 2019 (-5%).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ