top icon
Επικαιρότητα

EPA: Μετρήσεις ρύπων σε πραγματικές συνθήκες

Με ανοιχτή επιστολή του, το Γραφείο Περιβαλλοντικής Προστασίας ενημερώνει του κατασκευαστές αυτοκινήτων για τη νέα μεθοδολογία που από εδώ και στο εξής θα υιοθετεί προκειμένου να  πιστοποιεί τις εκπομπές ρύπων σε όλα τα νέα μοντέλα της αμερικάνικης αγοράς.

«Η EPA σκοπεύει να υποβάλλει τα αυτοκίνητα που θα δοκιμάζει σε μια ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή με την οποία προσδοκούμε να προσομοιώνουμε τις φυσιολογικές συνθήκες λειτουργίας και χρήσης των αυτοκινήτων προκειμένου με τον τρόπο αυτό να διαπιστώνεται μια πιθανή χρήση λογισμικού που θα ξεγελά τις μετρήσεις εκπομπών ρύπων», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική επιστολή που κοινοποιήθηκε χθες σε όλους τους κατασκευαστές οχημάτων. Διευκρινιστικά, η EPA (Environmental Protection Agency) σημειώνει πως «η διαδικασία αυτή θα επιβαρύνει με επιπλέον χιλιόμετρα τα υπό δοκιμή οχήματα αυξάνοντας συγχρόνως σημαντικά τον χρόνο που θα απαιτείται για την πιστοποίηση των πραγματικών εκπομπών ρύπων».

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις και με δεδομένο τον σάλο που έχει προκληθεί με την αποκάλυψη του σκανδάλου #dieselgate, οι κατασκευαστές δεν αναμένεται να προβάλλουν σημαντικές… αντιστάσεις απέναντι στην απόφαση αυτή._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ