Επικαιρότητα Κόσμος

Επεκτείνεται έως τις 3 Μαΐου η αναστολή λειτουργίας των εργοστασίων της Ferrari

Η κυβέρνηση της Ιταλίας επέβαλε την παράταση των μέτρων περιορισμού και ως εκ τούτου η Ferrari ανακοίνωσε ότι η αναστολή λειτουργίας των εργοστασίων της θα επεκταθεί έως και τις 3 Μαΐου.

Την περασμένη εβδομάδα η Ferrari ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να εφαρμόσει το επιχειρησιακό σχέδιο «Βack on Track» σύμφωνα η εταιρεία είναι έτοιμη να λάβει επιπλέον προστατευτικά μέτρα για τους εργαζομένους της στην περίπτωση που δοθεί το πράσινο φως από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές για την επανεκκίνησή τους.

Σύμφωνα με το εν λόγω σχέδιο, η Ferrari θα προσφέρει στους εργαζόμενους της, στα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και στο προσωπικό των προμηθευτών της που εργάζεται στα εργοστάσιά της, τη δυνατότητα να πραγματοποιούν σε εθελοντική βάση και με φόντο τον διαβόητο ιό τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις αίματος.

Επίσης, κάθε εργαζόμενος θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει μια εφαρμογή μέσω κινητού τηλεφώνου προκειμένου να λαμβάνει υπηρεσίες ιατρικής υποστήριξης σε σχέση με την παρακολούθηση τυχόν συμπτωμάτων που σχετίζονται με τον νέο ιό. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η Ferrari δήλωσε ότι η εν λόγω εφαρμογή (app) θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης και για την παρακολούθηση των επαφών των εμπλεκομένων στην εν λόγω πρωτοβουλία.

Ωστόσο, η ιταλική εταιρεία υποχρεώθηκε χθες να βάλει προσωρινά στο ράφι το σχέδιο «Back on Track», καθώς η κυβέρνηση της χώρας προέβη στην παράταση των μέτρων περιορισμού στη μιας και οι συνέπειες της πανδημίας κάθε άλλο παρά ελεγχόμενες είναι.

Ως εκ τούτου, σε επίσημη ανακοίνωση που εξεδόθη, η Ferrari ανακοίνωσε πως η αναστολή λειτουργίας των δύο εργοστασίων της σε Modena και Maranello θα επεκταθεί έως και τις 3 Μαΐου.

«Όλες οι δραστηριότητες που μπορούν να διεκπεραιωθούν μέσω τηλεργασίας θα συνεχιστούν, όπως συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες. Η εταιρεία θα συνεχίσει να πληρώνει τις αμοιβές των εργαζομένων για τις ημέρες απουσίας για εκείνους που δεν μπορούν να υιοθετήσουν αυτή τη λύση εργασίας, όπως ακριβώς πράττουμε από το κλείσιμο των εγκαταστάσεών μας στις 14 Μαρτίου», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ferrari στην επίσημη ανακοίνωσή της.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου