top icon
Επικαιρότητα

Επενδύστε στα ηλεκτρικά γιατί… χαθήκαμε, δηλώνει ο νέος Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας

Η γερμανική κυβέρνηση φαίνεται να ανησυχεί έντονα για τη θέση της εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας στη νέα ηλεκτρική εποχή που πλέον βρίσκεται προ των πυλών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild την περασμένη Δευτέρα, ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας, Peter Altmaier, δήλωσε με έμφαση πως οι εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες πρέπει να πραγματοποιήσουν σημαντικές επενδύσεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Και μάλιστα όχι μόνο για τη δημιουργία οχημάτων, αλλά και των συσσωρευτών ενέργειας που θα τα εξοπλίζουν.

«Αν δεν συμβεί αυτό, θα πρέπει να δεχτούμε ότι ένα μεγάλο μέρος της προστιθέμενης αξίας θα παράγεται στην Ασία ή στις Ηνωμένες Πολιτείες, αντί εδώ».

Και προσέθεσε:

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι αυτοκινητοβιομηχανίες μας δίστασαν τόσο στο παρελθόν».

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, η νέα κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας σχεδιάζει να μειώσει τη φορολογική επιβάρυνση που αναλογεί στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Την ίδια στιγμή, στα άμεσα σχέδιά της είναι να εγκαταστήσει 100.000 επιπλέον σταθμούς φόρτισης στο σύνολο της γερμανική επικράτειας επιχορηγώντας συγχρόνως όσους χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες carsharing.

Σε άλλη αποστροφή των λόγου του ο Peter Altmaier είπε πως οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες χρειάζεται να αναπτύξουν ένα μοντέλο που να έχει «τουλάχιστον την αυτονομία των μοντέλων της Tesla, αλλά να κοστίζει λιγότερο». Η ίδια έμφαση πρέπει να δοθεί και στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

«Το πρώτο ασφαλές αυτόνομο όχημα πρέπει να λειτουργεί με γερμανική τεχνολογία», είπε χαρακτηριστικά._Χ.Α.

Peter Altmaier

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ