top icon
Επικαιρότητα

Επενδυτές της Tesla μηνύουν τον Elon Musk

Η Tesla και ο Elon Musk μηνύθηκαν την Παρασκευή από επενδυτές της πρώτης, οι οποίοι δήλωσαν ότι με δόλιο σχεδιασμό ο CEO της αμερικάνικης φίρμας προσπάθησε να «εξολοθρεύσει» τους αποκαλούμενους και ως short-sellers, ανακοινώνοντας μέσω του διαδικτύου ότι θα επιχειρήσει να βγάλει την εταιρεία από τις διεθνείς αγορές.

Σε μία εκ των δύο αγωγών που κατατέθηκαν την Παρασκευή, ο ενάγων, Kalman Isaacs, ανέφερε ότι τα Tweets του Elon Musk περί εξόδου της Tesla από τις διεθνείς αγορές και εξαγοράς της από τον ίδιο μέσω «εξασφαλισμένης χρηματοδότησης» ήταν ψευδή και παραπλανητικά ισοδυναμώντας με «πυρηνική επίθεση» που αποσκοπούσε στο να «αποδεκατιστούν πλήρως» οι μικροί επενδυτές (ή μήπως οι κερδοσκόποι;) της αμερικάνικης εταιρείας.

Οι αγωγές που κατατέθηκαν από τους Kalman Isaacs και William Chamberlain ανέφεραν επίσης ότι οι διαδικτυακές αναρτήσεις του CEO της εταιρείας διόγκωσαν τεχνητά την τιμή της μετοχής της Tesla παραβιάζοντας, ως εκ τούτου, τους ομοσπονδιακούς νόμους.

Από τη μεριά της, η αμερικάνικη εταιρεία δεν έχει προβεί μέχρι και αυτή τη στιγμή σε αίτημα για σχολιασμό των ως άνω καταγγελιών, οι οποίες κατατέθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο.

Σύμφωνα με διεθνείς οικονομικούς κύκλους, οι ενάγοντες, όπως οι Kalman Isaacs και William Chamberlain, υιοθετούν μία επενδυτική πολιτική που κάθε άλλο παρά χαροποιεί τον Elon Musk. Οι short-sellers, όπως χαρακτηρίζονται διεθνώς, δεν αγοράζουν αλλά δανείζονται για βραχύ χρονικό διάστημα μετοχές που πιστεύουν ότι είναι υπερτιμημένες, τις οποίες πωλούν και εν συνεχεία τις επαναγοράζουν ελπίζοντας σε χαμηλότερη τιμή ανά μονάδα. Αν όμως η τιμή ανέβει, όπως συνέβη αμέσως μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Elon Musk, οι short-sellers είναι αναγκασμένοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να καλύψουν τη διαφορά._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ