top icon
Επικαιρότητα

Επετειακή έκδοση 30 ετών για την BMW M3

Μια περιορισμένης παραγωγής έκδοση του εμβληματικού μοντέλου της BMW αποτίει φόρο τιμής στην 30η επέτειο από τη γέννηση του.

Η συγκεκριμένη έκδοση, η οποία φέρει την ονομασία «30 Jahre M3», θα παραχθεί σε μόλις 500 αντίτυπα και αποκλειστικά στο χρώμα Macao Blue, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε στο θρυλικό μοντέλο της πρώτης γενιάς, το1986. Μηχανολογικά, η επετειακή αυτή Μ3 βασίζεται στην Competition Package που προσφέρεται προαιρετικά στην κορυφαία έκδοση της σειράς 3.

Κάτω από το καπό συναντάμε τον γνωστό, 3λιτρο κινητήρα των Βαυαρών, ο οποίος αποδίδει 19 επιπλέον ίππους σε σχέση με την «απλή» εκδοχή του. Ήτοι, 450 ίππους. Το υπερτροφοδοτούμενο αυτό διαμάντι συνδυάζεται είτε με το βασικό χειροκίνητο «6άρι», είτε με το γνωστό 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της BMW. Το «πακέτο» περιλαμβάνει την ανάρτηση Adaptive M, η οποία αποτελείται από ειδικά σχεδιασμένα ελατήρια, αμορτισέρ και αντιστρεπτικές δοκούς, καθώς και διαφοροποιημένα χαρακτηριστικά απόδοσης στα προγράμματα Comfort, Sport και Sport+. Επιπρόσθετα, η επετειακή αυτή M3 εξοπλίζεται μ’ ένα προσαρμοσμένο στα παραπάνω δεδομένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό, τα γνωστό Differential M, τροχούς με διάμετρο 20 ίντσες σε συνδυασμό με ελαστικά 265/30 και 285/30, καθώς και ένα επαναπρογραμματισμένο σύστημα ελέγχου της ευστάθειας (DSC).

Αισθητικά και συγκεκριμένα στην καμπίνα, το μάτι μαγνητίζεται από τα ειδικής σχεδίασης μπάκετ καθίσματα της M Sport, από τα φιλέτα «30 Jahre M3» στα μαρσπιέ και το ταμπλό, καθώς και από τις σχεδιασμένες ειδικά για την περίσταση δίχρωμες επενδύσεις δέρματος.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του αυτοκινήτου, στην εγχώρια για αυτούς αγορά, η τιμή της επετειακής αυτής Μ3 θα είναι αυξημένη κατά 10.000 ευρώ σε σχέση με τις «απλές» εκδοχές του μοντέλου._Χ.Α.  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ