top icon
Επικαιρότητα

Επετειακή έκδοση «‘66 Heritage» για το νέο Ford GT

Ένα από τα πιο όμορφα σπορ κουπέ μοντέλα γίνεται ακόμα πιο «λαμπερό». Και ασφαλώς, συλλεκτικό.

Όπως είναι ηλίου φαεινότερο, πρόκειται για μια περιορισμένης παραγωγής έκδοση της σύγχρονης εκδοχής του Ford GT, η οποία αποτίει φόρο τιμής στο ομώνυμο αγωνιστικό του 1966, με το οποίο Ford κέρδισε τις «24 Ώρες του Μαν» έχοντας στο πηδάλιο του μοναδικού GT40 Mark II με τον αριθμό #2 στις πόρτες, τους Bruce McLaren και Chris Amon. Αξίζει να θυμίσουμε πως τη χρονιά εκείνη, η Ford έκανε το «1-2-3», με τους πιλότους Ken Miles/Denis Hulme και Ronnie Bucknum/Dick Hutcherson να καταλαμβάνουν τις επόμενες δύο θέσεις του βάθρου των νικητών.

Επιστρέφοντας στο τώρα, η νέα «’66 Heritage Edition» δεν είναι παρά μια διαφορετικά… διακοσμημένη εκδοχή του νέου GT, το οποίο, παρεμπιπτόντως, δεν έχει ακόμα πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγή της Ford. Σε κάθε περίπτωση, η ειδική αυτή έκδοση, η οποία θα είναι διαθέσιμη σε άγνωστο, προς το παρόν, αριθμό αντιτύπων από το 2017, ξεχωρίζει για το μαύρο χρώμα (Shadow Black) των εξωτερικών της επιφανειών, και μάλιστα σε ματ ή γυαλιστερή απόχρωση(!), τις ασημένιες λωρίδες που διατρέχουν κατά μήκος το αμάξωμα, τα ουκ ολίγα «γυμνά» μέρη από ανθρακονήματα, τον αριθμό #2 στο καπό και τις πόρτες, καθώς και για τις 20αρες ζάντες σε χρώμα χρυσαφί.

Στο εσωτερικό, οι στιλίστες της Ford επένδυσαν τα ανθρακονημάτινα καθίσματα με δέρμα σε χρώμα εβένου. Την ίδια στιγμή, τα paddles του κιβωτίου και τα προσκέφαλα διαθέτουν χρυσαφί πινελιές, ενώ οι ζώνες ασφαλείας είναι βαμμένες στο γνωστό μπλε χρώμα της εταιρείας._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ