top icon
Επικαιρότητα

Επετειακή έκδοση για την Pininfarina Battista στη Γενεύη

Η Pininfarina γιορτάζει την 90η επέτειό της με μία ειδική έκδοση της ηλεκτρικής Battista, η οποία θα πραγματοποιήσει τα επίσημο ντεμπούτο της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Η νέα Pininfarina Battista Anniversario σηματοδοτεί την 90η επέτειο της ιταλικής φίρμας αποτίοντας παράλληλα φόρο τιμής στον ιδρυτή της, Battista “Pinin” Farina.  Όπως ανακοινώθηκε, η συλλεκτική αυτή έκδοση, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 5 αντίτυπα και θα ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες χάρη στο ειδικό livery που θα κοσμεί τις εξωτερικές της επιφάνειες, θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί λίγες ώρες πριν ανοίξουν και επίσημα οι πύλες της 90ης Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης την προσεχή Δεύτερα, 2 Μαρτίου.  

Η νέα Pininfarina Battista θα είναι το πιο ισχυρό αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ποτέ στην Ιταλία, με τον υπεύθυνο οδηγό εξέλιξης, Νick Heidfeld, να συνεργάζεται με τον Rene Wollmann, τον άνθρωπο που συνέβαλε στην εξέλιξη της Mercedes-AMG One, τόσο στον προσομοιωτή όσο και στην αεροδυναμική σήραγγα για το fine tuning του αυτοκινήτου.

Το νέο hypercar της Automobili Pininfarina, την οποία υποστηρίζει η ινδική Mahindra, είναι δομημένο πάνω σ’ ένα πλαίσιο από carbon αποδίδοντας χάρη στους πανίσχυρους ηλεκτροκινητήρες του 1.900 ίππους και τη… διαβολική ροπή των 2.300 Nm. Οι άνθρωποι της εταιρείας δηλώνουν με καμάρι πως είναι ταχύτερο ακόμα και σε σχέση μ’ ένα μονοθέσιο της F1 εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 και 300 χλμ./ώρα σε χρόνο κάτω των 2 και 12 δλ. και τελική της τάξης των 350 χλμ./ώρα. Και όλα αυτά, με προβλεπόμενη αυτονομία η οποία θα ξεπερνά την αρχική πρόβλεψη των 450 χλμ.

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό της Automobili Pininfarina, η νέα Battista θα παραχθεί σε όχι περισσότερα από 150 αντίτυπα, τα οποία θα διατεθούν ισομερώς σε Β. Αμερική, Ευρώπη και Μ. Ανατολή. Όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος ο Michael Perschke, η τιμή κάθε αντιτύπου θα κυμαίνεται στα 2 εκ. €, ενώ μέχρι και αυτή τη στιγμή οι παραγγελίες ξεπερνούν τις 30.

Η Automobili Pininfarina σκοπεύει με την αρωγή της Mahindra να εμπλουτίσει τη γκάμα της μέσα στην προσεχή 5ετία με τρία ακόμα μοντέλα, εκ των οποίων όλα θα ανήκουν στην κατηγορία των πολυτελών SUV. Το πρώτο θα αποτελέσει τον αντίπαλο των Bentley Bentayga και Lamborghini Urus, και όντας ηλεκτρικό, θα αποδίδει πάνω από 900 ίππους διαθέτοντας μία μπαταρία 140 kWh, ενώ τα άλλα δύο θα στοχεύουν σε μοντέλα, όπως οι Porsche Cayenne και Macan.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό σε Ιταλία και Ινδία, στόχος είναι η Pininfarina Automobili να πουλά από 8.000 έως και 10.000 αυτοκίνητα από το 2024 και μετά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ