top icon
Επικαιρότητα

Επετειακή έκδοση Pikes Peak για την Bentley Continental GT (+video)

Η Bentley θυμάται την επικράτηση με ρεκόρ στην κατηγορία αυτοκινήτων παραγωγής στη φημισμένη Ανάβαση Pikes Peak 2019, δημιουργώντας μια επετειακή έκδοση Pikes Peak Continental GT by Mulliner σε μόλις 15 αντίτυπα, τα οποία έγιναν ήδη “sold out”.

Θέλοντας να γιορτάσει την περσινή της επιτυχημένη εμφάνιση στην Ανάβαση του Pikes Peak, όπου o Νεοζηλανδός Rhys Millen επικράτησε, καταρρίποντας παράλληλα το ρεκόρ χρόνου στην κατηγορία των αυτοκινήτων παραγωγής κατά 8,4 δευτερόλεπτα, η Bentley Mulliner παρουσίασε μια ειδική και συλλεκτική έκδοση, στο πλαίσιο της γκάμας “Collections”.

Η παραγωγή των 15 αντιτύπων της Pikes Peak Continental GT by Mulliner, γίνεται στο εργοστάσιο εκπομπής μηδενικών ρύπων της Bentley, που βρίσκεται στο Crewe της Αγγλίας.

Bentley Continental GT Pikes Peak

Από πλευράς εμφάνισης, η περιορισμένη αυτή έκδοση περιλαμβάνει ειδική βαφή που μοιάζει με εκείνη που είχε το αυτοκίνητο που συμμετείχε στο Pikes Peak. Πέραν της πράσινης απόχρωσης, το ειδικό αυτό μοντέλο διαθέτει επιστρώσεις από γυαλιστερό μαύρο χρώμα στις εισαγωγές του εμπρός προφυλακτήρα, το πίσω μέρος, τους καθρέπτες και την οροφή. Ακόμη, διαθέτει πλαίσιο από ανθρακονήματα, πράσινες δαγκάνες φρένων και ελαστικά Pirelli P Zero Colour Editionμ, διάστασης 22 ιντσών. Παράλληλα, το 35% των αυτοκινήτων θα διαθέτει το ειδικό αυτοκόλλητο που υπήρχε στην Bentley Continental GT η οποία αγωνίστηκε στην περσινή ανάβαση του Pikes Peak, ενώ το προαιρετικό λογότυπο “100” στη γρίλια, έρχεται να υπενθυμίσει πως το ρεκόρ, επιτεύχθηκε κατά τη συμπλήρωση ενός αιώνα ιστορίας, της Bentley.

Bentley Continental GT Pikes Peak

Στο εσωτερικό, όπου η παρουσία ανθρακονημάτων είναι εκτενής, ξεχωρίζουν οι επενδύσεις από Alcantara. Το τιμόνι διαθέτει σχεδιασμό ραφής που θυμίζει κηρήθρα, όπως και το αυτοκίνητο που σημείωσε το ρεκόρ, ενώ η καμπίνα περιλαμβάνει την πρωτοποριακή περιστρεφόμενη οθόνη της Bentley. Στην κεντρική κονσόλα, ξεχωρίζει το χρώμα Piano Black, που συνεισφέρει στη συνολικά σπορ εικόνα. Στο πλάι των επιβατών, υπάρχει ένα γραφικό που δείχνει ένα μέρος της διαδρομής του Pikes Peak και το χρόνο ρεκόρ, που ήταν 10:18.488.

Bentley Continental GT Pikes Peak

Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, ήταν λογικό η Continental GT Pikes Peak να έχει αντίστοιχες προδιαγραφές με εκείνη, που σημειώθηκε το ρεκόρ. Έτσι, το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με τον 12κύλινδρο βενζινοκινητήρα W12, που διαθέτει δύο τούρμπο, αποδίδοντας 626 ίππους και 900 Nm ροπής. Όσο για τις επιδόσεις; Η Continental GT επιταχύνει 0-100 σε 3,7 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα είναι 333 χλμ./ώρα.

Όπως ανακοίνωσε η Bentley, τα 15 οχήματα έχουν ήδη πωληθεί και οι παραδόσεις τους, αναμένεται να ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο.

Δείτε onboard την επίδοση-ρεκόρ του Rhys Millen στην περσινή ανάβαση Pikes Peak, κατά την οποία ο Νεοζηλανδός ανέβηκε τις 156 στροφές της διαδρομής, σε 10:18.488.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ