top icon
Επικαιρότητα

Επετειακή έκδοση του 370Ζ για τα 50 χρόνια της οικογένειας Ζ της Nissan

Η ιαπωνική εταιρεία γιορτάζει τα 50 χρόνια της οικογένειας Ζ παρουσιάζοντας μια επετειακή έκδοση του 370Ζ.

Το Nissan 370Ζ 50th Anniversary Edition, το οποίο βασίζεται στο 370Ζ Sport, αποκαλύφθηκε σήμερα στη Νέα Υόρκη με έναν εξωτερικό χρωματισμό εμπνευσμένο από το αγωνιστικό ΒRE-Datsun 240Z, με το οποίο έλαβε μέρος στους αγώνες του θεσμού SCCA National Championships στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ο John Morton στις αρχές της δεκαετίας του ‘70.

Οι αγοραστές του μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο ρετρό χρωματισμούς (άσπρο/κόκκινο ή ασημί/μαύρο), με τα κόκκινο και μαύρο χρώμα να συναντάται στο εμπρός καπό, στα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών, στις πλευρικές ρίγες καθώς και στις κολώνες και στην πίσω πόρτα. Επιπλέον, χαρακτηριστική είναι η απουσία της πίσω αεροτομής καθώς και των ζαντών νέας σχεδίασης.

Στο εσωτερικό, το τιμόνι είναι επενδεδυμένο με αλκαντάρα, ενώ χαρακτηριστική είναι και η κόκκινη «σήμανση» που πληροφορεί τον οδηγό για τη θέση της ευθείας των τροχών και είναι εμπνευσμένη φυσικά από τους αγώνες. Επίσης, επενδύσεις suede συναντώνται στα πάνελ των θυρών καθώς και ένα νέο και πιο αποδοτικό ηχοσύστημα της Bose.

Σύμφωνα με τη Nissan, η χειροκίνητη έκδοση είναι εφοδιασμένη με ένα κιβώτιο 6 σχέσεων με πιο πυκνή κλιμάκωση και σύστημα rev-matching που φέρει την ονομασία SynchroRev Match, ενώ διαθέσιμο είναι και ένα αυτόματο «7άρι» που υπόσχεται αλλαγές σε χρόνο κάτω των 0,5 δλ. Ο V6 κινητήρας των 3,7 λίτρων αποδίδει 332 ίππους στις 7.000 σ.α.λ. και 366 Nm ροπής στις 5.200 σ.α.λ._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ