top icon
Επικαιρότητα

Επιβεβαίωση για το 3θεσιο hyper-car της McLaren

Πρόκειται για ένα υβριδικό υπερ-GT υψηλών επιδόσεων με 3θεσια διάταξη καθισμάτων. Όπως ακριβώς και στη θρυλική McLaren F1.

Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία, το νέο δημιούργημα του Woking αποκαλείται ως «Hyper-GT», κάτι που σημαίνει πως θα πρόκειται για ένα όχημα ικανό για την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων που θα προσφέρει στον τυχερό ιδιοκτήτου καταιγιστικές επιδόσεις. Όπως αναφέρουν έγκυρα δημοσιεύματα του «εγχώριου» αυτοκινητικού Τύπου, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί σε μόλις 106 αντίτυπα, όσα ακριβώς ήταν και οι McLaren F1 που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής του βρετανικού εργοστασίου.

Την εξέλιξη της BP23, όπως αποκαλείται αυτή τη στιγμή το νέο hyper-GT στο εσωτερικό της εταιρείας, έχει αναλάβει το τμήμα McLaren Special Operations (MSO), το οποίο διοικεί σήμερα ο Ansar Ali, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει σε αντίστοιχες θέσεις στις Zenos και Caterham.

Προς το παρόν, η McLaren έχει δώσει στη δημοσιότητα ένα αρκετά… αφηρημένο σκίτσο του αυτοκινήτου, από το οποίο καθίσταται σαφές πως η καμπίνα θα διαθέτει τρεις εν σειρά θέσεις με τον οδηγό να κάθεται στο κέντρο.  Όπως ανακοινώθηκε, η παραγωγή των 106 αντιτύπων θα περιλαμβάνει κατ’ αποκλειστικότητα κουπέ παραλλαγές του μοντέλου.

Χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί, το πλέον πιθανό σενάριο είναι πως το υβριδικό σύστημα κίνησης της BP23 θα αποτελείται από τον γνώριμο V8 κινητήρα των 3,8 λίτρων, καθώς και από έναν ηλεκτροκινητήρα, σε συνδυασμό με μπαταρίας, φυσικά, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την P1. Η συνδυαστική ισχύς του «πακέτου» εικάζεται πως θα υπερβαίνει τους 700 ίππους.

Σχεδιαστικά, η BP23 θα χαρακτηρίζεται από τις δίεδρες πόρτες, οι οποίες θα εκτείνονται μέχρι την οροφή.

Τα πρώτα αντίτυπα του αυτοκινήτου, το οποίο θα υπερβαίνεις σε κόστος τα 2 εκ. ευρώ, θα είναι έτοιμα να παραδοθούν στους τυχερούς ιδιοκτήτες τους στις αρχές του 2019._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ