Επικαιρότητα Κόσμος

Επικείμενη σύλληψη του Carlos Ghosn στην Ιαπωνία

Ο ισχυρός άνδρας της γαλλο-ιαπωνικής συμμαχίας πρόκειται να συλληφθεί ύστερα από σχετική εντολή που εξέδωσαν οι εισαγγελικές αρχές στο Τόκιο, μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το Reuters αλλά και πολλά ακόμη διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο Carlos Ghosn ανακρίθηκε σήμερα από εκπροσώπους της εισαγγελίας του Τόκιο αναφορικά με «ύποπτες υποεκτιμήσεις του εταιρικού μισθού του». Παράλληλα, το γραφείο της εισαγγελίας της πόλης φέρεται προ καιρού να έχει εξετάσει επίσης υποθέσεις που σχετίζονται με τον γαλλο-λιβανέζο μάνατζερ αναφορικά με «πιθανές παραβιάσεις του Νόμου περί Χρηματοοικονομικών Μέσων και Χρηματιστηρίου που αφορούν σε ψευδείς καταχωρίσεις στις εταιρικές οικονομικές αναλύσεις».

Σύμφωνα με τις ως άνω πηγές, οι εισαγγελείς είναι έτοιμοι να συλλάβουν τον 64χρονο Carlos Ghosn.

Η Nissan διέρρευσε μέσω του Τύπου ότι θα αναλάβει άμεση δράση για την απομάκρυνση του Ghosn ως Προέδρου και αντιπροσωπευτικού μέλους του διοικητικού της συμβουλίου.

Σε λίγη ώρα η ιαπωνική εταιρεία κάλεσε εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης σε συνέντευξη Τύπου που θα παραθέσουν εκπρόσωποί της στο Τόκιο._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου