top icon
Κόσμος

Επιπλέον στοιχεία για το νέο VW Amarok

Το νέο Amarok θα παρουσιαστεί μέσα στο 2022 και σήμερα το γερμανικό εργοστάσιο μας αποκαλύπτει επιπλέον στοιχεία για το ολοκαίνουργιο pick-up μοντέλο του.

Το VW Amarok γυρίζει φέτος μία ακόμα σελίδα του με τη νέα γενιά να υιοθετεί την πλατφόρμα του νέου Ford Ranger, που ουσιαστικά θα αποτελέσει το μοντέλο-δότη για την «επόμενη μέρα» του pick-up οχήματος των Γερμανών.

Μάλιστα, στα πλαίσια της συνεργασίας-συμφωνίας των Ford και VW, το νέο Amarok θα κατασκευάζεται στο Silverton της Ν. Αφρικής, στο γνωστό εργοστάσιο της μπλε οβάλ εταιρείας, στο οποίο θα επενδυθούν την προσεχή περίοδο περισσότερα από 1 δις δολάρια για την επέκταση και αναβάθμισή του.

Η ετήσια δυναμική της εν λόγω μονάδας, στην οποία θα κατασκευάζεται και το νέο Ford Ranger, θα αυξηθεί από τις 168.000 μονάδες που είναι σήμερα στις 200.000.

VW Amarok

Τι νέο και διαφορετικό φέρνει μαζί του το νέο VW Amarok

Το VW Amarok επανέρχεται με έναν εντελώς νέο σχεδιασμό. Εξωτερικά, για παράδειγμα, θα είναι κατά 10 εκατοστά μακρύτερο και πάνω από 4 εκατοστά πλατύτερο σε σχέση με την τρέχουσα έκδοση του μοντέλου.

Στην τελευταία του γενιά, το pick-up μοντέλο της VW θα έχει πλέον πολύ περισσότερα συστήματα υποστήριξης οδηγού αλλά και όλα τα «μέσα» για να εντυπωσιάσει τους δυνητικούς αγοράστες όσον αφορά τη συνδεσιμότητα.

«Όσον αφορά το σύστημα μετάδοσης κίνησης, συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε υψηλής απόδοσης κινητήρες ντίζελ  της γενιάς TDI», δηλώνει ο Lars Menge, επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ της Volkswagen Commercial Vehicles. «Και θα υπάρχει επίσης διαθέσιμος στο μέλλον ένας ισχυρός V6 TDI στο μέλλον, καθώς και άλλες μονάδες ισχύος για κάθε αγορά. Με άλλα λόγια, ανάλογα με την αγορά, το VW Amarok θα διαθέτει κινητήρες ντίζελ ή βενζίνης.»

Το VW Amarok βρίσκεται στην αγορά από το 2010 με πωλήσεις που ξεπερνούν τις 815.000 μονάδες.

VW Amarok

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ