top icon
Επικαιρότητα

Επίσημα σκίτσα του νέου VW Golf

Η VW δίνει στη δημοσιότητα τα πρώτα επίσημα σκίτσα του νέου Golf που θα παρουσιαστεί στις 24 Οκτωβρίου και θα είναι διαθέσιμο από τον προσεχή Δεκέμβριο.

Μετά το ηλεκτρικό ID.3, το νέο VW Golf, που αισίως περνά στην όγδοη κατά σειρά γενιά του, είναι το σημαντικότερο νέο μοντέλο για το Γερμανό κατασκευαστή για το 2019. Και συγχρόνως ένα μοντέλο-σύμβολο, που αποτελεί επί σειρά ετών την εμπορική ραχοκοκαλιά της VW – στην Ευρώπη και όχι μόνο. Όπως είναι προφανές, η όγδοη κατά σειρά γενιά, η οποία θα αποκαλυφθεί πλήρως στις 24 Οκτωβρίου σε μια ειδική εκδήλωση με τίτλο «Life Happens with a Golf» που θα πραγματοποιηθεί στο Wolfsburg, ακολουθεί, όπως και οι προηγούμενες άλλωστε, την οδό της εξέλιξης και όχι της επανάστασης, εισάγοντας γνώριμα σχεδιαστικά μοτίβα, αλλά πρωτίστως νέες τεχνολογίες, που θα επιχειρήσουν να προσδώσουν στο best-seller μοντέλο της γηραιάς ηπείρου μία ακόμα πιο premium αύρα.

Όπως αποκαλύπτουν τα σκίτσα που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Γερμανός κατασκευαστής, το προσωπείο του νέου Golf θα χαρακτηρίζεται από τα λεπτότερα φωτιστικά σώματα καθώς και από μια φωτεινή λωρίδα που θα τα ενώνει και θα βρίσκεται στο τμήμα του αμαξώματος ανάμεσα στο καπό και τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα. Ακόμα πιο ριζικές θα είναι οι διαφορές στην καμπίνα. Εκεί όπου οι δύο οθόνες αφής – η πρώτη εμπρός από τον οδηγό και η δεύτερη δεξιότερα, ως φυσική συνεχεία της πρώτης – θα έχουν τον πρώτο λόγο «εξαφανίζοντας» από το εσωτερικό του αυτοκινήτου την πλειοψηφία των φυσικών διακοπτών.

VW Golf

Κάτω από του καπό του νέου VW Golf θα συνεχίζουν να βρίσκονται οι γνωστοί TSI κινητήρες βενζίνης των 1,0 και 1,5 λίτρων, με τη διαφορά ότι εκείνοι που θα συνδυάζονται με το γνωστό DSG κιβώτιο θα συνεπικουρούνται από ένα mild hybrid σύστημα με γεννήτρια/μίζα των 48V και δυνατότητα απενεργοποίησης της λειτουργίας τους κατά τη διαδικασία του coasting – η δε απόδοσή τους θα είναι αντίστοιχα 130 και 150 ίπποι. Προς το παρόν πάντως δεν έχει διευκρινιστεί ποιοι κινητήρες θα συνεργάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο.

Σύμφωνα με την VW, η μικρο-υβριδική τεχνολογία των 48 Volt αντιπροσωπεύει ένα νέο κεφάλαιο στο σχεδιασμό των κινητήρων της επιτρέποντας στους τελευταίους να λειτουργούν μ’ έναν σαφώς πιο οικονομικό τρόπο. Το 48βολτο αυτό σύστημα θα χρησιμοποιείται επιπλέον του γνωστού συστήματος των 12 Volt με την αρωγή καλωδίων μικρής διατομής, αλλά και μιας πλεξούδας χαμηλού βάρους επιτρέποντας την εξοικονόμηση σημαντικής ποσότητας ενέργειας μέσω της ανάκτησης της κατά την πέδηση και την αποθήκευσή της σε μπαταρία λιθίου. Το υψηλότερο, σε σχέση με την 12βολτη διάταξη, επίπεδο τάσης είναι αυτό που επιτρέπει την αξιοποίηση πολλών ακόμα λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας μιας γεννήτριας-μίζας.

VW Golf

Απόλυτα επιβεβαιωμένη είναι η πληροφορία που θέλει την VW να προσφέρει το νέο Golf με μία ανανεωμένη εκδοχή του 2λιτρου TDI πετρελαιοκινητήρα της (ΕΑ288), ο οποίος θα αποδίδει περί το 9% μεγαλύτερη ισχύ και ροπή απ’ ότι στο παρελθόν διαθέτοντας παράλληλα χαμηλότερο βάρος, νέο τούρμπο και συνολικά μειωμένες κατά 10 gr/km εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η plug-in υβριδική έκδοση GTE θα είναι παρούσα διαθέτοντας μεγαλύτερη ισχύ που θα κυμαίνεται στα επίπεδα των 245 ίππων, ενώ θα προσφέρεται και μια νέα με μικρότερη απόδοση – κοντά στους 200 περίπου ίππους. Χάρη στην παρουσία του αμιγώς ηλεκτροκίνητου ID.3, η VW δεν θα προβεί στην αντικατάσταση του e-Golf. Τέλος, περί τα τέλη της επόμενης χρονιάς την εμφάνιση του θα κάνει και το νέο VW GTI, το οποίο θα συνεχίσει να τροφοδοτείται από τον γνωστό 2λιτρο TSI κινητήρα, που πλέον θα αποδίδει πάνω από 245 ίππους, ενώ από το 2021 και μετά το ντεμπούτο τους θα κάνουν και οι εκδόσεις R και Ρ Plus, με την τελευταία να ξεπερνά σε απόδοση το άτυπο φράγμα των 400 ίππων.

Το νέο VW Golf, το οποίο θα «πατά» πάνω σε μια αναβαθμισμένη εκδοχή του δαπέδου MQB που χρησιμοποιεί τo «τρέχον» μοντέλο, θα επιχειρήσει ένα ακόμα βήμα προς τα… πάνω, όντας μεγαλύτερο σε διαστάσεις, αλλά με χαμηλότερο έως και 50 κιλά συνολικό βάρος._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ