top icon
Επικαιρότητα

Επίσημη πρεμιέρα για το Audi SQ2 των 300 ίππων

Η Audi αποκάλυψε τον πλήρη τεχνικό φάκελο του νέου SQ2.

Στα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη το φως της δημοσιότητας είδαν οι πρώτες πληροφορίες για το κορυφαίο μοντέλο της οικογένειας Q2 της Audi. Τρεις μήνες μετά, και συγκεκριμένα σήμερα το πρωί, η γερμανική εταιρεία αποφάσισε να λύσει δια παντός τη σιωπή της αποκαλύπτοντας το πλήρες τεχνολογικό προφίλ του νέου SQ2, συνοδεία μάλιστα ενός πληρέστερου και πιο κατατοπιστικού «πακέτου» επίσημων φωτογραφιών του μοντέλου.

Η καρδιά του νέου αυτοκινήτου, και συνάμα ο πιο σημαντικός πόλος έλξης, είναι φυσικά ο κινητήρας. Πρόκειται για τον 2λιτρο TFSI των μόλις 150 κιλών του VW Group που κατασκευάζεται στη μονάδα του Gyor στην Ουγγαρία, ο οποίος έχει μέγιστη πίεση υπερπλήρωσης τα 1,4 bar και αποδίδει για τις εν λόγω περιστάσεις μέγιστη ισχύ 300 ίππων (το «κόκκινο» είναι στις 6.500 σ.α.λ.) και ροπή 400 Nm σταθερά από τις 2.000 έως και τις 5.200 σ.α.λ.

Σύμφωνα με το εργοστάσιο, οι παραπάνω τιμές είναι σε θέση να εξασφαλίσουν επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 4,8 δλ. και τελική ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω του γνωστού και 7τάχυτου «διπλόδισκου» κιβωτίου S tronic υγρού τύπου της Audi και συστήματος τετρακίνησης με υδραυλικά ελεγχόμενο πολύδισκο συμπλέκτη, ο οποίος κάτω από ειδικές περιστάσεις μπορεί να μεταφέρει στιγμιαία έως και το 100% της ροπής στον πίσω άξονα.

Από εκεί και πέρα, το νέο SQ2 διαθέτει την σπορ ανάρτηση S της Audi, η οποία χαμηλώνει το αμάξωμα σε σχέση με τις απλές εκδόσεις κατά 20 χλστ., ενώ αντίστοιχου ύφους παρεμβάσεις έχουν γίνει και στο σύστημα διεύθυνσης. Τα φρένα δε αποτελούνται από μεγαλύτερους δίσκους 340 και 310 χλστ. εμπρός και πίσω, αντίστοιχα. Μέσω του συστήματος Audi Drive Select, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τα προφίλ οδήγησης auto, comfort, dynamic, efficiency και individual.

Το νέο Audi SQ2 έχει μήκος 4,21 μ., μεταξόνιο 2,594 μ. και διαθέτει αεροδυναμικό συντελεστή 0,34. Σε οπτικό επίπεδο ξεχωρίζει για το πιο ζωηρό παρουσιαστικό σε σχέση με τις ταπεινότερες εκδόσεις της οικογένειας Q2 «πατώντας» σε 18άρες ζάντες που συνδυάζονται με ελαστικά διαστάσεων 235/45 – προαιρετικά η Audi προσφέρει 19άρες ζάντες και ελαστικά με «40άρι» προφίλ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ