top icon
Επικαιρότητα

Επίσημη πρεμιέρα για το ηλεκτρικό Skoda Citigoe iV

Το Citigoe iV, το πρώτο ηλεκτρικό Skoda ευρείας παραγωγής, είναι ένα τετραθέσιο αυτοκίνητο πόλης που κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 83 ίππων. Στη χώρα μας οι πωλήσεις του μοντέλου αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2020.

Το νέο αυτό μοντέλο σηματοδοτεί την είσοδο της τσέχικης εταιρείας στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, 124 χρόνια από την ίδρυση της μάρκας. Η μπαταρία ιόντων λιθίου 36,8 kWh προσφέρει αυτονομία έως 265 χιλιόμετρα σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP . Παρότι το μήκος του αμαξώματος είναι μόλις 3.597 χλστ. και το πλάτος 1.645 χλστ., το μικρότερο μοντέλο στη γκάμα της Skoda προσφέρει γενναιόδωρους χώρους για τέσσερις επιβάτες και 250 λίτρα για τις αποσκευές με τον τελευταίο να μπορεί πολύ εύκολα να εκτοξευθεί στα 923 λίτρα αναδιπλώνοντας τα πίσω καθίσματα.

Το προσθιοκίνητο Citigoe iV εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 83 ίππων με μέγιστη ροπή 210 Nm. Για την επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα χρειάζεται 12,5 δλ. ενώ ενδεικτική των δυνατοτήτων του είναι η επιτάχυνση από τα 60 στα 100 χλμ./ώρα, η οποία διαρκεί 7,6 δλ. Η τελική του ταχύτητα είναι 130 χλμ./ώρα.

Αυτονομία 265 χιλιομέτρων και φόρτιση στο 80% σε μόλις 1 ώρα

Την απαιτούμενη για την κίνηση ηλεκτρική ενέργεια παρέχει μια μπαταρία ιόντων λιθίου 60 Ah με ενεργειακή χωρητικότητα 36,8 kWh. Η μπαταρία είναι τοποθετημένη στο δάπεδο και έχει διαστάσεις 1,1×1,7 μέτρα και ύψος μόλις 30 εκατοστά. Αποτελείται από 168 κυψέλες και προσφέρει αυτονομία 265 χιλιομέτρων σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP. Όταν η μπαταρία αδειάσει μπορεί να φορτίσει στο 80% σε μόλις 1 ώρα με την χρήση καλωδίου φόρτισης CCS (Combined Charging System) σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC) 40 kW. Με wall-box ισχύος 7,2 kW εναλλασσόμενου ρεύματος AC, η μπαταρία μπορεί να φορτίσει στο 80% μέσα σε 4 ώρες και 8 λεπτά ή σε 12 ώρες και 37 λεπτά με χρήση οικιακού ρεύματος 2,3 kW. Τόσο το καλώδιο φόρτισης CCS όσο και το καλώδιο φόρτισης AC περιλαμβάνονται στην έκδοση εξοπλισμού Style και είναι προαιρετικά στην έκδοση Ambition. Όταν αυτές οι επιλογές φόρτισης δεν είναι διαθέσιμες, η μπορεί να φορτίσει με την χρήση κοινής οικιακής πρίζας.

Η Skoda προσφέρει το Citigoe iV αποκλειστικά ως πεντάθυρο στις εκδόσεις εξοπλισμού Ambition και Style. Προκειμένου να είναι άμεσα αναγνωρίσιμο το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Skoda και να ξεχωρίζει από ταυπόλοιπα Citigo με κινητήρες εσωτερικής καύσης, η εμπρός μάσκα είναι βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος, ενώ και ο προφυλακτήρας έχει επανασχεδιαστεί. Οι προβολείς ομίχλης και τα LED φώτα ημέρας είναι στάνταρ, ενώ ο φωτισμός κατεύθυνσης προαιρετικός. Τα φλας είναι ενσωματωμένα στους εξωτερικούς καθρέπτες που είναι είτε μαύροι είτε στο χρώμα του αμαξώματος. Όπως πρωτοπαρουσιάστηκε στο ολοκαίνουργιο Scala, στην πίσω πόρτα υπάρχει πλέον ολογράφως η επωνυμία της εταιρίας “SKODA” ενώ υπάρχει και το λογότυπο CITIGOe.

Η παραγωγή του μοντέλου είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει προς το τέλος του έτους, ενώ στην Ελλάδα αναμένεται στις αρχές του 2020._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ