top icon
Επικαιρότητα

Επίσημο: 15 νέα μοντέλα από τη Ferrari έως το 2022, το 60% θα είναι υβριδικά

Ο Louis Camilleri, ο νέος CEO της Ferrari, ανακοίνωσε το νέο 5ετές πλάνο για το cavallino rampante, με τις ειδήσεις που βγαίνουν να είναι πολλές και εξόχως σημαντικές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αμέσως μετά την προγραμματισμένη συνάντηση των μετόχων της Ferrari σήμερα στο Maranello, η ιταλική εταιρεία σχεδιάζει να φέρει στο προσκήνιο έως το 2022 περί τα 15 νέα μοντέλα, τα οποία θα χριστούν σε τέσσερις κατηγορίες, τις Sport, GT, Special Series και Hypercar (Icona). ενώ στις άμεσες επιδιώξεις των ιθυνόντων της είναι η περεταίρω αύξηση της μέσης λιανικής τιμής των τετράτροχων δημιουργιών του cavallino rampante. Εντούτοις, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Ferrari, Louis Camilleri, μετρίασε αρκετά τους φιλόδοξους στόχους κερδοφορίας του προκατόχου του, μεταθέτοντας συγχρόνως την πρεμιέρα του νέου SUV μοντέλου από το 2020, όπως είχε ήδη εξαγγείλει ο Sergio Marchionne πριν το θάνατό του, στο 2022. Όπως αποκάλυψε ο Camilleri, το όνομα του θα είναι Purosangue, δηλαδή καθαρόαιμο, και θα παρουσιαστεί δύο χρόνια μετά τον αρχικό προγραμματισμό, ώστε «να γίνει τέλειο», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Philip Morris (λέγε με Marlboro) και νυν CEO της Ferrari.

«Απογοητεύομαι να ακούω τη λέξη SUV στην ίδια φράση με τη λέξη Ferrari», δήλωσε ο Camilleri στους επενδυτές της φίρμας στην έδρα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο Maranello της Ιταλίας.

Και συμπλήρωσε:

«Ως παθιασμένος Ferrarista, ήμουν λίγο σκεπτικός, όμως όταν είδα το ντιζάιν και τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά έγινα ένας εξαιρετικά ενθουσιώδης υποστηρικτής του μοντέλου».

Σε ότι αφορά στους οικονομικούς στόχους της ανεξάρτητης Ferrari, η εταιρεία αναμένει τώρα τα κέρδη της προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων να κυμανθούν από 1,8 έως και 2 δις € μέχρι το 2022. Επί της ουσίας, ο συγκεκριμένος στόχος, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από τον Camilleri «φιλόδοξος αλλά εφικτός», αντιπροσωπεύει μία μικρή, πλην όμως αισθητή, οπισθοχώρηση από εκείνους που είχε θέσει ο Sergio Marchionne, ο οποίος είχε δηλώσει τον περασμένο Φεβρουάριο ότι η Ferrari είχε στοχεύσει τα 2 δις € το αργότερο το 2022.

Σύμφωνα με το νέο CEO της εταιρείας, η Ferrari θα έχει υιοθετήσει την υβριδική τεχνολογία στο 60% των μοντέλων της έως το 2022. Παράλληλα, μέσα στα προσεχή πέντε χρόνια η Ferrari αναμένεται να εισάγει στη γκάμα των μοντέλων της 6κύλινδρους κινητήρες σε διάταξη V που θα συνδυάζονται με ηλεκτρικά μοτέρ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ