top icon
Επικαιρότητα

Επίσημο: Έρχεται στην Ευρώπη το νέο Ford Ranger Raptor (+video)

Το νέο Ford Ranger Raptor θα αρχίσει να εισάγεται στη γηραιά ήπειρο από τα μέσα της επόμενης χρονιάς, με 2λιτρο ντίζελ κινητήρα και αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων.

Για τη Ford, τα pick up μοντέλα αποτελούν χρόνια τώρα το στυλοβάτη της μάρκας σε εμπορικό επίπεδο, κυρίως στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Το σκληροτράχηλο Ranger Raptor, το οποίο θα δούμε και στην Ευρώπη από τα μέσα του 2019 και μετά, έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Ford Performance διαθέτοντας ακόμα πιο επιθετικό και macho παρουσιαστικό σε σχέση με το απλό μοντέλο της οικογένειας, με τη… δραματική εμπρός γρίλια και τον εντυπωσιακό προφυλακτήρα με τη χαρακτηριστική ποδιά στο κάτω μέρος του να δεσπόζουν στο εμπρός μέρος. Το άγριο παρουσιαστικό ενισχύεται από τα μεγάλα πλαστικά καλύμματα των φτερών που προφυλάσσουν από τυχόν μικροεπαφές στις off-road περιηγήσεις, ενώ οι ευμεγέθεις θόλοι δίνουν τη δυνατότητα στην εξελιγμένη ανάρτηση να «ταξιδεύει» διανύοντας ακόμα μεγαλύτερες σε σχέση με το παρελθόν διαδρομές.

Η τελευταία αποτελείται από αμορτισέρ της εταιρείας Fox Racing, τα οποία συνεπικουρούνται από το σύστημα Position Sensitive Damping κι ένα έμβολο 46,6 χλστ. στο εσωτερικό τους. Υποστηρίζονται δε από αλουμινένιους βραχίονες, σε συνδυασμό με προεξέχοντες πύργους απορρόφησης των κραδασμών στο εμπρός μέρος και μία coilover πίσω ανάρτηση με ενσωματωμένο σύνδεσμο Watt. Τα φρένα του ευρωπαϊκού Ford Ranger Raptor αποτελούνται από δαγκάνες δύο εμβόλων, σε συνδυασμό με αεριζόμενους δίσκους εμπρός και πίσω με διαστάσεις 332×32 χλστ. και 332×24 χλστ. αντίστοιχα. Τα ελαστικά με διάσταση 285/70 R17 προσφέρει η BF Goodrich. Σύμφωνα με τη Ford «με διάμετρο 838 χλστ. και πλάτος 285 χλστ., προσφέρουν ένα σκληρό και ανθεκτικό πλευρικό τοίχωμα που θα ανταποκριθεί στα πιο απαιτητικά περιβάλλοντα σε συνδυασμό μ’ ένα επιθετικό σχέδιο πέλματος για χρήση εκτός δρόμου, το οποίο παρέχει εξαιρετική πρόσφυση σε υγρές συνθήκες, λάσπη, άμμο και χιόνι».

Δείτε το σχετικό βίντεο στη συνέχεια 

Το Ford Ranger Raptor είναι εξοπλισμένο με το σύστημα Terrain Management, το οποίο αποτελείται από 6 διαφορετικά προγράμματα, τα Normal, Sport, Grass/Gravel/Snow, Mad/Sand, Rock και Baja. Η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος φτάνει τα 283 χλστ., με τα μετατρόχια της κατασκευής να αγγίζουν πλέον τα 1,71 μ. Κάτω από το καπό του αυτοκινήτου οι ευρωπαίοι αγοραστές θα βρουν έναν 2λιτρο BiTurbo ντίζελ κινητήρα της γενιάς EcoBoost, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 213 ίππους σε συνδυασμό με ροπή της τάξης των 500 Nm. Ο τελευταίος συνδυάζεται με το νέο 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων της Ford. Προς το παρόν, εξαιτίας των νέων ευρωπαϊκών προτύπων κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων που τίθενται σε ισχύ σε 10 μέρες από σήμερα, η Ford δεν έχει ακόμα δημοσιοποιήσει τις σχετικές τιμές, ούτε και εκείνες που αφορούν στις επιδόσεις της έκδοσης Raptor.

Το DNA της Ford Performance κάνει αισθητή την παρουσία του και στην καμπίνα, η οποία προσφέρει υψηλή ποιότητα κατασκευής, αρμονικά χρώματα και ανθεκτικά υλικά για οδηγικά σενάρια που περιλαμβάνουν κίνηση σε κάθε είδους επιφάνεια. Τα επενδυμένα καθίσματα είναι ειδικά σχεδιασμένα για στήριξη σε οδήγηση εκτός δρόμου με μεγάλες ταχύτητες μ’ ένα μαξιλάρι διπλής σκληρότητας που παρέχει βέλτιστη άνεση και υλικά τύπου σουέντ για αυξημένο κράτημα. Παράλληλα, μπλε ραφές και δερμάτινες πινελιές υπάρχουν παντού. Τέλος, τα ελαφριά, αγωνιστικού στυλ paddles (χειριστήρια) από μαγνήσιο για άμεσες αλλαγές σχέσεων είναι εύκολα προσβάσιμα, δίπλα στις λαβές του δερμάτινου τιμονιού, το οποίο ενσωματώνει κεντρικό «marker» για να βοηθά τους οδηγούς να παρακολουθούν τη θέση του τιμονιού στις εκτός δρόμου περιπλανήσεις τους. Την ίδια στιγμή, το Ranger Raptor είναι εφοδιασμένο με το γνωστό πολύ-σύστημα SYNC3 της Ford, που συνδυάζεται με οθόνη αφής 8 ιντσών._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ