top icon
Επικαιρότητα

Επίσημο: H Honda βάζει λουκέτο στο εργοστάσιο της στο Swindon το 2021

Η Honda ανακοίνωσε πως το 2021 θα τερματίσει τις λειτουργίες της μοναδικής ευρωπαϊκής μονάδας παραγωγής οχημάτων που διατηρεί στο Swindon της Μ. Βρετανίας από το 1985.

Η ιαπωνική εταιρεία επιβεβαίωσε την πληροφορία που είχαμε αναρτήσει χθες (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ) ανακοινώνοντας με πάσα επισημότητα σήμερα το πρωί πως το 2021 θα τερματίσει τις λειτουργίες του εργοστασίου της στo Swindon της Μ. Βρετανίας – εκεί όπου σήμερα κατασκευάζεται το Honda Civic.

Στην ανακοίνωση του ο Ιάπωνας κατασκευαστής αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Η Honda ανακοινώνει σήμερα ότι θα αναδιαρθρώσει το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής της. Αυτή η αναδιάρθρωση έρχεται καθώς η Honda επιταχύνει τη δέσμευσή της στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, ανταποκρινόμενη στις πρωτοφανείς αλλαγές στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Οι σημαντικές προκλήσεις της ηλεκτροκίνησης κάνουν τη Honda να αναθεωρεί τις παγκόσμιες κατασκευαστικές της μονάδες και εστιάζει σε περιοχές όπου έχει υψηλό όγκο παραγωγής».

Ως εκ τούτου, στο τέλος του κύκλου ζωής του «τρέχοντος» Civic, η εν λόγω μονάδα θα αποτελεί παρελθόν.

Αυτή τη στιγμή στο Swindon απασχολούνται 3,500 εργαζόμενοι με την παραγωγή οχημάτων να ανέρχεται ετησίως στις 150.000 μονάδες.

Όπως επισημαίνεται, τα κεντρικά γραφεία της Honda για την Ευρώπη θα εξακολουθήσουν να έχουν την έδρα τους στη Μ. Βρετανία.

«Τέλος εποχής» για το Civic και στην Τουρκία

Το 2021 θα τερματιστεί επίσης και η κατασκευή του Civic Sedan στη γειτονική μας Τουρκία.

«Η παγκόσμια αναδιάρθρωση περιλαμβάνει επίσης τις δραστηριότητες της Honda στην Τουρκία. Η Honda Turkiye A.S. παράγει σήμερα 38.000 μονάδες ετησίως. Η εταιρεία θα παύσει να παράγει το τρέχον μοντέλο Civic sedan το 2021 και σκοπεύει να συνεχίσει τις επιχειρηματικές εκεί τις δραστηριότητες. Η Honda Turkiye A.S. θα συνεχίσει να διεξάγει εποικοδομητικό διάλογο με τους φορείς της χώρας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Ιάπωνας κατασκευαστής._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ