top icon
Επικαιρότητα

Επίσημο: Τον Νοέμβριο του 2019 ξεκινά η παραγωγή του ηλεκτρικού VW ID

Η VW ετοιμάζει την ολομέτωπη επίθεσή της στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ξεκινώντας την παραγωγή του ID που σε 100 εβδομάδες από σήμερα θα αποτελεί ενεργό και απτό μέλος της γκάμας της.

Η εκδήλωση «MEB Supplier Summit», που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες στο VW Arena στο Wolfsburg της Γερμανίας παρουσία 180 στελεχών και εκπροσώπων των 120 προμηθευτών της γερμανικής εταιρείας, «έβγαλε» μία ακόμα αρκετά σημαντική είδηση –πέραν εκείνης που αφορά στο νέο VW Golf 8– με τους ιθύνοντες του ομίλου να αποκαλύπτουν παράλληλα πως το νέο και «φουλ» ηλεκτρικό ID hatchback θα μπει στην παραγωγή τον Νοέμβριο του 2019. Θυμίζουμε πως από το αυτοκίνητο αυτό, το οποίο και είδαμε για πρώτη φορά υπό τη μορφή πρωτοτύπου στην Έκθεση του Παρισιού το 2016, θα «προκύψουν» ακόμα δύο ηλεκτρικά μοντέλα για λογαριασμό της VW, ένα crossover και ένα που θα ακολουθεί τα σχεδιαστικά χνάρια το εμβληματικού Type 2.

Στο πρωτότυπο ID Concept που είδαμε πριν ενάμιση περίπου χρόνο στην πόλη του φωτός την κίνηση παρείχε ένας ηλεκτροκινητήρας με απόδοση 170 ίππων, ο οποίος μετέδιδε την κίνηση στου πίσω τροχούς. Σύμφωνα με την VW, η έκδοση παραγωγής, η οποία θα είναι διαθέσιμη στις κατά τόπου αγορές από το πρώτο 6μηνο του 2020, θα εξασφαλίζει αυτονομία κίνησης της τάξης των 500 περίπου χλμ. Με το μοντέλο αυτό, που πρακτικά θα στείλει στο… πυρ το εξώτερον το e-Golf, η γερμανική εταιρεία ευελπιστεί πως θα έχει στη φαρέτρα της ένα ικανό ηλεκτρικό όχημα που θα μπορεί να αντιπαρατεθεί –εμπορικά και ουσιαστικά- με το Νο 1 σε πωλήσεις μοντέλο της κατηγορίας, το Nissan Leaf, αλλά και με το πολλά υποσχόμενο, Model 3 της αμερικάνικης Tesla._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ