top icon
Κόσμος

Έρχεται το νέο Peugeot 408

Η Peugeot συμπληρώνει τη γκάμα της με το νέο 408, το οποίο θα είναι ένα SUV μοντέλο με fastback… ουρά.

Το νέο Peugeot 408, για το οποίο μας είχε προϊδεάσει ο Γάλλος κατασκευαστής με ένα πρόσφατο σκίτσο του, είναι ένα εντελώς νέο μοντέλο στη γκάμα του. Και σίγουρα, μια ενδιαφέρουσα από κάθε σκοπιά προσθήκη.

Σύμφωνα με τη λιτή ανακοίνωση της Peugeot που είδε προ ολίγου το φως της δημοσιότητας, το νέο 408 είναι ένα «απροσδόκητο μοντέλο», και συνάμα «ένα νέο είδος Peugeot».

Όπως διαβεβαιώνουν οι δημιουργοί του, πρόκειται για ένα όχημα που συνδυάζει με πρωτότυπο τρόπο σε επίπεδο σχεδίασης τα χαρακτηριστικά των SUV οχημάτων με μια δυναμική σιλουέτα τύπου fastback.

Το νέο Peugeot 408 θα είναι ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο, και όχι για ένα μοντέλο που προορίζεται για επιλεγμένες αγορές. Από εκεί και πέρα και με δεδομένο ότι το γαλλικό εργοστάσιο δεν αποκαλύπτει επιπλέον στοιχεία – πέραν μιας teaser φωτογραφίας του εμπρός τμήματος – βέβαιο είναι τα επίσημα αποκαλυπτήριά του θα πραγματοποιηθούν στα τέλη του επόμενου κιόλας μήνα.

Σε κάθε περίπτωση, το νέο Peugeot 408 θα βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 της Stellantis, γεγονός που σημαίνει ότι το νέο «είδος αυτοκινήτου» της Peugeot θα μπορεί να υποδεχθεί συμβατικές, ηλεκτρικές αλλά και plug-in υβριδικές μονάδες κίνησης.

Peugeot 408

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ