top icon
Επικαιρότητα

«Έρχεται» το BMW i8 Spyder

Κάλλιο αργά παρά ποτέ…

Έχουν ήδη περάσει πάνω από τρία χρόνια από τότε που η BMW παρουσίασε για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση του Πεκίνου την πρωτότυπη, ανοικτή εκδοχή του ηλεκτρικού i8. Σήμερα, το… ξεχασμένο αυτό concept car επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς ο CEO της Βαυαρικής εταιρείας, Harald Krueger, δήλωσε πρόσφατα στη γερμανική Handelsblatt, πως η έκδοση παραγωγής «βρίσκεται πλέον πολύ κοντά».

Θυμίζουμε πως το πρωτότυπο i8 Spyder διέθετε μια σειρά από αφαιρούμενα πάνελ οροφής, ανασχεδιασμένη μεσαία κολώνα, καθώς και μικρές αλλαγές στην αισθητική προσέγγιση του πίσω μέρους. Μάλιστα, παρά τις «επεμβάσεις» αυτές, οι Βαυαροί είχαν καταφέρει να διατηρήσουν αναλλοίωτο τον πρωτότυπο μηχανισμό ανοίγματος των θυρών.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, το νέο i8 Spyder θα διαθέτει τις ίδιες μονάδες ισχύος με το κουπέ. Δηλαδή, τον 3κύλινδρο 1.500άρη βενζινοκινητήρα και τους δύο ηλεκτροκινητήρες, που συνδυαστικά εξασφαλίζουν κορυφαίες επιδόσεις, όπως είναι τα 4,4 δλ. για την επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα.

Αλλαγές είναι πολύ πιθανό να δούμε στους συσσωρευτές ενέργειας, οι οποίοι θα είναι μεγαλύτεροι –όχι σε μέγεθος, αλλά σε αποθηκευτική ικανότητα, ασφαλώς._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ