Επικαιρότητα Κόσμος

Έρχεται η crossover εκδοχή του νέου VW Golf

Το best seller μοντέλο της VW θα αποκτήσει σύντομα και το crossover αδελφάκι του.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, το νέο αυτό crossover θα βασίζεται στο Golf, η ανανεωμένη εκδοχή του οποίου είδε πριν λίγες μόλις μέρες και επίσημα το φως της δημοσιότητας. Οι Γερμανοί, όπως επισημαίνεται στο σχετικό ρεπορτάζ, αναμένεται να παρουσιάσουν την πρωτότυπη εκδοχή του τον προσεχή Μάρτιο στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης με στόχο την πρεμιέρα της έκδοσης παραγωγής στα τέλη περίπου του 2017.

Σχεδιαστικά, η crossover εκδοχή του Golf αναμένεται να χρησιμοποιεί όχι μόνο το όνομα του κόνσεπτ T-Roc, αλλά και πολλά από τα σχεδιαστικά του γνωρίσματα. Με τη διαφορά, βέβαια, ότι δεν θα διαθέτει την οροφή τύπου targa, ούτε ασφαλώς και την 3θυρη διάταξη που διαθέτει το τελευταίο. Εξίσου βέβαιο είναι πως κάτω από τις μεταλλικές του επιφάνειες, θα βρίσκεται η γνώριμη πλατφόρμα MQB, ενώ το αμάξωμα θα διατηρεί σε γενικές γραμμές τα… μεγέθη που γνωρίσαμε στο Golf.

Στον τομέα των κινητήρων, η VW δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί από την πεπατημένη εξοπλίζοντας το νέο της crossover, το οποίο θα τοποθετείται ένα σκαλί πιο χαμηλά σε σχέση με το Tiguan, με τον «βασικό» 1.0 TSI κινητήρα της, καθώς και με τον νέο 1.5 TSI, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος σε δύο παραλλαγές ισχύος. Εκτός απροόπτου, η γκάμα θα περιλαμβάνει και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, που θα έχουν ως αιχμή του δόρατος τον 2λιτρο TDΙ του Ομίλου VW.

Στο εγγύς μέλλον, πάντως, η γερμανική εταιρεία θα προσφέρει ακόμα πιο «καθαρές» εκδόσεις του μοντέλου που θα φιλοξενούν υβριδικό σύστημα κίνησης ή ηλεκτροκινητήρα._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου