top icon
Επικαιρότητα

Εσωτερική έρευνα από την Porsche υπό την υποψία χειραγώγησης συγκεκριμένων κινητήρων της

Η Porsche ξεκίνησε μια εσωτερική έρευνα που θέτει στο επίκεντρό της την πιθανή παρουσία παρατυπιών σε βενζινοκινητήρες της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται σχετικές αναφορές της Bild am Sonntag, η Porsche ενημέρωσε την γερμανική KBA, τον εισαγγελέα της πόλης της Στουτγάρδης, καθώς και τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, αναφορικά με μια εσωτερική έρευνα που η ίδια ξεκίνησε, η οποία εστιάζει στην παρουσία «ύποπτων και παράνομων αλλαγών τόσο στο hardware όσο και στο software κινητήρων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα συστήματα εξαγωγής τους καθώς και επιμέρους εξαρτήματα τους».

Στη σχετικές δηλώσεις του, εκπρόσωπος της Porsche φέρεται να δήλωσε τα εξής:

«Η Porsche εξετάζει τακτικά και συνεχώς τις τεχνικές πτυχές των οχημάτων της καθώς και τη συμμόρφωσή τους με τις κανονιστικές αρχές. Στο πλαίσιο αυτών των εσωτερικών ερευνών, η Porsche εντόπισε ζητήματα και έχει, όπως και στο παρελθόν, ενημερώσει προληπτικά τις αρχές.»

Το ίδιο πρόσωπο προσέθεσε ότι τα ζητήματα αφορούν σε οχήματα που εξελίχθηκαν και παρουσιάστηκαν πριν από αρκετά χρόνια, ενώ προς ώρας δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι επηρεάζονται «τρέχοντα» μοντέλα της γκάμας της.

Χωρίς να αποκαλύπτει τις πηγές της, η Bild am Sonntag αναφέρει στο σχετικό δημοσίευμα ότι οι «επίμαχοι» κινητήρες παρουσιάστηκαν μεταξύ του 2008 και του 2013 τροφοδοτώντας μεταξύ άλλων μοντέλα όπως οι Panamera και «911».

Η γερμανική εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι εκτός από συζητήσεις με υπαλλήλους, εξετάστηκαν πρωτόκολλα συναντήσεων και εκατοντάδες χιλιάδες email προκειμένου να αναζητηθούν τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ