Επικαιρότητα Κόσμος

Το εσωτερικό του νέου ηλεκτρικού πρωτοτύπου της Honda

Η Honda αποκαλύπτει το εσωτερικό του νέου ηλεκτρικού της πρωτοτύπου που θα δούμε στη Γενεύη και θα μετουσιωθεί σε έκδοση παραγωγής στα τέλη κιόλας της τρέχουσας χρονιάς.

Το Honda Urban EV concept ήταν, έως τώρα, ένα πρωτότυπο που απλώς «φωτογράφιζε» την πρόθεση των Ιαπώνων να μπουν δυναμικά στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων πόλης. Πλέον, το χαριτωμένο στην όψη concept car που είδαμε για πρώτη φορά στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης του 2017 «μετουσιώνεται» σε ένα μοντέλο που θα αποκαλύπτει σε μεγάλο βαθμό την έκδοση παραγωγής του μοντέλου, η οποία θα ξεκινήσει να πωλείται στην Ευρώπη από τα τέλη κιόλας του 2019.

Το αυτοκίνητο, το οποίο θα διατηρεί αρκετές σχεδιαστικές συγγένειες με το πρωτότυπο Urban EV Concept, θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό τετράτροχο της Honda που φτάνει στη μαζική παραγωγή στο πλαίσιο της στρατηγικής «Electric Vision» της μάρκας για την Ευρώπη. Σύμφωνα με αυτή, στόχος της ιαπωνικής εταιρείας είναι τα 2/3 των πωλήσεων της στη γηραιά ήπειρο να αποτελούνται έως το 2025 από ηλεκτροκίνητα μοντέλα - υβριδικά ή αμιγώς ηλεκτρικά. Αυτή η στρατηγική περιλαμβάνει ασφαλώς και την εξέλιξη μιας ειδικής πλατφόρμας που θα συνδυάζεται αποκλειστικά με ηλεκτροκινητήρες.

Προς το παρόν, η ιαπωνική εταιρεία δεν δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία που να αφορούν τις τεχνικές περγαμηνές του μοντέλου, παρά μόνο μία «καθαρή» εικόνα του εσωτερικού του, στο οποίο κυρίαρχο στοιχείο είναι οι… οθόνες, που όπως μπορείτε να δείτε και εσείς, καλύπτουν σχεδόν το σύνολο του πλάτους της καμπίνας. Από εκεί και πέρα, το μόνο επιβεβαιωμένο τεχνικό χαρακτηριστικό του μοντέλου-πρωτοτύπου είναι αυτό που σχετίζεται με το μέγεθος του, καθώς το μήκος του δεν θα ξεπερνά τα 3,9 μ. Σε κάθε περίπτωση, οι παραγγελίες για το μοντέλο παραγωγής του Honda Urban EV Concept θα ξεκινήσουν μέσα στο 2019, και οι πρώτες ευρωπαϊκές παραδόσεις προς το τέλος του τρέχοντος έτους, όπως ήδη έχει ανακοινώσει η Honda._X.A.

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου