top icon
Επικαιρότητα

Έτοιμες οι νέες Mercedes E-Class Coupe και GLC Coupe

Προ των πυλών φαίνεται να βρίσκονται οι κουπέ παραλλαγές της νέας GLC, αλλά και της επερχόμενης νέας γενιάς της μεσαίας E-Class.

Σχεδιαστικά, η νέα Mercedes E-Class Coupe φαίνεται να ακολουθεί τα ίδια αισθητικά πρότυπα με την αντίστοιχη έκδοση της μικρότερης C-Class. Χαρακτηριστικό στοιχείο της εξωτερικής περιβολής του μοντέλου, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην περίπτωση της μικρότερης αδελφής του, θα είναι η έδραση των εξωτερικών καθρεπτών, όχι στις εμπρός κολώνες, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, αλλά στις πόρτες. Κάτω από τις πιο κυρτές μεταλλικές επιφάνειες του μοντέλου θα συναντάμε τη νέα πλατφόρμα MRA της εταιρείας, η οποία, παρά τις μεγαλύτερες διαστάσεις της, θα προσφέρει στο γερμανικό κουπέ σημαντικά οφέλη στον τομέα της εξοικονόμησης βάρους.

Στο εσωτερικό, η εικόνα δεν πρόκειται να διαφοροποιείται σε σχέση με την 4θυρη εκδοχή του μοντέλου. Έτσι, είναι σχεδόν βέβαιο πως και εδώ θα συναντάμε τον… φουλ ψηφιακό πίνακα οργάνων που η Mercedes μας αποκάλυψε για… λογαριασμό της νέας E-Class Sedan πριν λίγες μόλις μέρες, πιθανότατα όμως ως στοιχείο του βασικού εξοπλισμού της κουπέ παραλλαγής του μοντέλου.

Σε ότι αφορά στα μηχανικά μέρη, δεν υπάρχουν ακόμα σαφείς ενδείξεις αναφορικά με τις προθέσεις των Γερμανών. Παρ’ όλα αυτά, βέβαιο είναι πως κάτω από το καπό της νέας E-Class Coupe θα δούμε μια νέα γενιά 4κύλινδρων κινητήρων ντίζελ και βενζίνης, καθώς και το κορυφαίο 4λιτρο V8 διαμάντι τους, που θα αποδίδει στις εκδόσεις AMG και AMG S, 550 και 580 ίππους.

Με δεδομένη την πρόθεση της γερμανικής εταιρείας να παρουσιάσει επίσημα την 4θυρη E-Class στις 11 Ιανουαρίου στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, αλλά και την Estate στα μέσα περίπου του 2016, το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι να δούμε την κουπέ εκδοχή του γερμανικού μοντέλου να πραγματοποιεί το ντεμπούτο της στα τέλη της χρόνιας που πλέον βρίσκεται κυριολεκτικά προ των πυλών. Αμέσως μετά την E-Class Coupe, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η σειρά Ε θα αποκτήσει δύο ακόμα αδέλφια: την έκδοση με μακρύ μεταξόνιο, καθώς και την Convertible.

Σε ότι τώρα αφορά στη νέα Mercedes GLC Coupe, η πρωτότυπη εκδοχή της οποίας παρουσιάστηκε νωρίτερα μέσα στην τρέχουσα χρονιά και συγκεκριμένα στην Έκθεση της Σαγκάης, η εταιρεία έχει ήδη σκαριά όχι μόνο τις «απλές» εκδοχές της, αλλά και εκείνες που θα υπογράφει η θυγατρική της, AMG. Έτσι, εκτός από την GLC 63 AMG Coupe και GLC 63 S AMG Coupe, που θα φιλοξενούν τον 4λιτρο «πασπαρτού» V8 κινητήρα των Γερμανών, η Mercedes ετοιμάζει και την… ενδιάμεση GLC 450 AMG (φωτ.), η οποία θα «φορά» έναν 3λιτρο V6 υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με απόδοση που όλοι εκτιμούν πως θα ξεπερνά τους 360 ίππους, συνδυαζόμενος με το γνωστό σύστημα τετρακίνησης 4Matic και ένα 7τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ο αντίπαλος της επίσης γερμανικής BMW X4 θα παρουσιαστεί, όπως όλα δείχνουν, επί ευρωπαϊκού εδάφους και συγκεκριμένα τον προσεχή Μάρτιο στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ