top icon
Επικαιρότητα

Euro NCAP: Το 2019 σε αριθμούς

Με τα αποτελέσματα να παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP ανακοίνωσε τα στατιστικά στοιχεία που προέκυψαν από την αξιολόγηση 55 διαφορετικών μοντέλων τη χρονιά που πέρασε.

Σύμφωνα με τον Euro NCAP, το 2019 αξιολογήθηκαν 55 διαφορετικά μοντέλα εκπροσωπώντας τα σήματα 26 διαφορετικών κατασκευαστών. Και συνάμα, το 92% των νέων αυτοκινήτων που «μπήκαν» τη χρονιά που πέρασε στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου.

Από τα ως άνω μοντέλα, σχεδόν το 75% κατάφερε να αποσπάσει την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις καθιερωμένες δοκιμές πρόσκρουσης και ασφάλειας του οργανισμού. Αξιοσημείωτο δε είναι το γεγονός πως το 91% των αυτοκινήτων που αξιολογήθηκε ήταν εφοδιασμένο ήδη από τη βασική έκδοση με το γνωστό σύστημα αυτόνομης πέδησης εκτάκτου ανάγκης (Autonomous Emergency Braking – AEB), το οποίο αποτέλεσε στοιχείο του προαιρετικού εξοπλισμού μόλις για το 5% των αυτοκινήτων.

Το υποσύστημα του ΑΕΒ, το οποίο είναι υπεύθυνο για την αναγνώριση πεζών και την αποφυγή της σύγκρουσης του οχήματος με αυτούς, ήταν στάνταρ στο 85% των μοντέλων και προαιρετικό στο 4%, ενώ το αντίστοιχο για τους ποδηλάτες, στο 80% και 13%, αντίστοιχα.

Για το 2020 ο ανεξάρτητος οργανισμός αναμένεται να ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη καθιερώνοντας αξιολογήσεις οι οποίες θα σχετίζονται με την ικανότητα διαφόρων συστημάτων να συνεισφέρουν στην ασφαλή και ταχεία διάσωση των επιβατών μετά από ένα ατύχημα.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ