top icon
Επικαιρότητα

Euro NCAP: 5 αστέρια για τα Honda Jazz και Mazda MX-30 (+videos)

Ο Euro NCAP ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του νέου κύκλου δοκιμών πρόσκρουσης, μετά τις οποίες τα νέα Honda Jazz και Mazda MX-30 απέσπασαν την ανώτατη διάκριση των 5 αστεριών.

Οι δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP συνεχίζονται, με τα νέα Honda Jazz και Mazda ΜΧ-30 να βγάζουν “ασπροπρόσωπους” τους κατασκευαστές τους, λαμβάνοντας αμφότερα από 5 αστέρια.

Honda Jazz

Honda Jazz

Το Honda Jazz, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη το 2022, διατίθεται πια αποκλειστικά με υβριδικό κινητήριο σύνολο. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Euro NCAP, “μαζί με την σύγχρονη τεχνολογία κίνησης, το πιο πρόσφατο μοντέλο εφοδιάζεται με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό ασφαλείας, που περιλαμβάνει αυτόνομο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και ολοκαίνουργιο αερόσακο που είναι τοποθετημένος στο κέντρο και προστατεύει τον οδηγό και τον συνοδηγό, από τραυματισμούς σε ατυχήματα στην απέναντι πλευρά του αυτοκινήτου. Έχοντας λάβει 5 αστέρια, το νέο Honda Jazz αποτελεί άξιο αντίπαλο του Toyota Yaris, που δοκιμάστηκε νωρίτερα μέσα στη χρονιά”.

Το Honda Jazz 1.5 Hybrid έκδοσης “Elegance” που δοκιμάστηκε, έλαβε 87% και 83% στην προστασία ενήλικων επιβατών και παιδιών εντός του αυτοκινήτου, αντίστοιχα, 80% στην προστασία ευάλωτων χρηστών του δρόμου και 76%, στα συστήματα ασφαλείας.  

Δείτε το video

Mazda MX-30

Το ηλεκτρικό Mazda MX-30, που βασίζεται στο CX-30, αν και βαρύτερο από το “εσωτερικής καύσης” αδελφάκι του, όπως επισημαίνεται από τον Euro NCAP, κατέγραψε 91% στην προστασία ενηλίκων, χάρη στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο εμπρός και πίσω μέρος. Αντίστοιχα υψηλή είναι η επίδοσή του και στην προστασία παιδιών (87%), ενώ από πλευράς συστημάτων ασφαλείας, το ιαπωνικό αυτοκίνητο έλαβε 73%.

Mazda MX-30

Όσον αφορά στην προστασία πεζών (ή αλλιώς ευάλωτων χρηστών του δρόμου), το MX-30 έλαβε 68%, με τον Euro NCAP να αποδίδει αυτή την επίδοση σε έλλειψη προχωρημένων λειτουργιών, όπως η παρέμβαση μέσω του συστήματος “turn-across-path”.

Δείτε το video

Ο Γενικός Γραμματέας του Euro NCAP, Michiel van Ratingen, δήλωσε: “Συγχαρητήρια στη Honda και την Mazda, για την αφοσίωσή τους στην ασφάλεια και για την επίτευξη βαθμολογίας 5 αστεριών για τα αυτοκίνητά τους. Οι βαθμολογίες που παρουσιάζονται ως τώρα δείχνουν πως τα νέα πρωτόκολλα του Euro NCAP έχουν απτή επίδραση στον εξοπλισμό ασφαλείας και την απόδοση κατά τη σύγκρουση στα μοντέλα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων και των εξηλεκτρισμένων.  Η ανταπόκριση της αυτοκινητοβιομηχανίας στις αξιολογήσεις των καταναλωτών παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς οδηγούς για την καινοτομίας στον τομέα της ασφάλειας, προς όφελος όλων των χρηστών του δρόμου στην Ευρώπη”.

Σημειώνουμε, πως ο Euro NCAP δημοσίευσε βαθμολόγηση 2019 για τις BMW 2 Series Gran Coupe -που βασίζεται στην BMW 1 η οποία δοκιμάστηκε πέρυσι- και Μercedes-Benz EQV, την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της V-Class, η οποία μοιράζεται τη βαθμολογία που είχε λάβει το μοντέλο το 2014. Και στις δύο περιπτώσεις, τα αυτοκίνητα έλαβαν 5 αστέρια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ