top icon
Επικαιρότητα

Euro NCAP: Τα “Best in Class” αυτοκίνητα του 2019 (+videos)

Το Euro NCAP δημοσίευσε τη λίστα με τα καλύτερα αυτοκίνητα στο τεστ πρόσκρουσης, ανά κατηγορία, για τη χρονιά που πέρασε. O λόγος για τα Tesla Model 3, BMW σειρά 3, Tesla Model X, Mercedes CLA, Subaru Forester, Renault Clio και Audi A1.

Καθώς το 2019 έφτασε στο τέλος του, ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP έκανε τον ετήσιο απολογισμό αναφορικά με τα μοντέλα που πρώτευσαν στην εκάστοτε κατηγορία σε επίπεδο ασφάλειας.

Μπορεί ο τρόπος μέτρησης των αυτοκινήτων και η απονομή των αστεριών για τις επιδόσεις στα τεστ πρόσκρουσης να είναι κοινά, ωστόσο δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση μεταξύ αυτοκινήτων από διαφορετικές κατηγορίες. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Euro NCAP ανακοινώνει τα “Best in Class” αυτοκίνητα, για κάθε ημερολογιακό έτος.

Το καλύτερο αυτοκίνητο κάθε κατηγορίας, προκύπτει μέσω υπολογισμού του αθροίσματος των επιδόσεων στους τομείς της προστασίας ενηλίκων, παιδιών, πεζών και στα συστήματα ασφαλείας. Σημειώνεται, πως για τα αυτοκίνητα που προκρίνονται ως “Best in Class”, στον τομέα των συστημάτων ασφαλείας υπολογίζονται μόνο οι επιδόσεις σε επίπεδο βασικού εξοπλισμού.

Τα αυτοκίνητα που αναδεικνύονται, με βάση τα παραπάνω, καλύτερα στην εκάστοτε κατηγορία είναι:

Μεγάλο οικογενειακό

Σε αυτή την κατηγορία ισοβάθμισαν Tesla Model 3 και BMW σειρά 3.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο συγκέντρωσε 96% στην προστασία ενηλίκων, 86% στην προστασία παιδιών, 74% στην προστασία πεζών και 94% στα συστήματα ασφαλείας. Να σημειωθεί, ότι το Tesla Model 3 κατέκτησε την κορυφή και στην κατηγορία Υβριδικών/Ηλεκτρικών οχημάτων.

Από την άλλη, η BMW 320 βαθμολογήθηκε με 97% στην προστασία ενηλίκων, 87% στην προστασία παιδιών και πεζών, ενώ για τα συστήματα ασφαλείας έλαβε 76%.

Στη δεύτερη θέση, βρέθηκε το Skoda Octavia

Μεγάλο εκτός δρόμου

Εκ νέου πρωτιά για την Tesla, με το Tesla Model X να αποσπά 98% στην προστασία ενηλίκων, 81% στην προστασία παιδιών, 72% στην προστασία πεζών και 94% στα συστήματα ασφαλείας.

Σημειώνεται, πως δεύτερο στην κατηγορία ήταν το Seat Tarraco, ενώ το Tesla Model X ακολούθησε το Tesla Model 3, στα υβριδικά/ηλεκτρικά.

Μικρό οικογενειακό

Η Mercedes-Benz CLA αναδείχθηκε καλύτερο αυτοκίνητο σε αυτή την κατηγορία. Το γερμανικό μοντέλο συγκέντρωσε 96% στην προστασία ενηλίκων, ενώ είχε από 91% στην προστασία παιδιών και πεζών. Στα συστήματα ασφαλείας, βαθμολογήθηκε με 75%.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Mazda 3.

Μικρό εκτός δρόμου/πολυμορφικό

Μια κατηγορία στην κορυφή της οποίας βρέθηκε το Subaru Forester. Το ιαπωνικό SUV βαθμολογήθηκε με 97% στην προστασία ενηλίκων, 91% στην προστασία παιδιών, 80% στην προστασία πεζών και 78% στα συστήματα ασφαλείας.

Ακολούθησαν στη δεύτερη θέση, τα Mazda CX-30 και VW T-Cross

Supermini

Ακόμη μια κατηγορία με δύο νικητές. Το Renault Clio απέσπασε 96% στην προστασία ενηλίκων, 89% στην προστασία παιδιών, 72% στην προστασία πεζών και 75% στα συστήματα ασφαλείας.

Από την άλλη, το Audi A1 βαθμολογήθηκε με 95% στην προστασία ενηλίκων, 85% στην προστασία παιδιών, 73% στην προστασία πεζών και 80% στα συστήματα ασφαλείας.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Ford Puma

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ