top icon
Επικαιρότητα

EuroNCAP: 5 αστέρια για τα Audi A6 και VW Touareg, 3 για το νέο Suzuki Jimny (+videos)

Τα αποτελέσματα τριών νέων δοκιμών έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP.

Έχοντας απονείμει την ανώτατη διάκριση των πέντε αστέρων στα Ford Focus και Volvo XC60 νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ο European New Car Assessment Programme, γνωστότερος και ως EuroNCAP, απέδωσε την ίδια επίδοση στο νέο Audi A6 καθώς και στο ομόσταβλο VW Touareg. Στην πρώτη περίπτωση αξιολογήθηκε η έκδοση 40 TDI Sportline με κίνηση στους εμπρός τροχούς, η οποία απέσπασε επίδοση 93% στην προστασία ενηλίκων, 85% στην προστασία παιδιών, 81% στην προστασία πεζών και 76% στα συστήματα ασφαλείας.

Στην περίπτωση του SUV της «μαμάς» VW, στις δοκιμές πρόσκρουσης δοκιμάστηκε η 3λιτρη TDI έκδοση στο επίπεδο εξοπλισμού Elegance. Το σκορ που συγκέντρωσε στις αντίστοιχες δοκιμασίες είναι, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του EuroNCAP, 89%, 86%, 72% και 81%.

Στην περίπτωση του νέου Suzuki Jimny η επίδοση σην έκδοση 1.5 GLX που μπήκε στο στόχαστρο του EuroNCAP περιορίστηκε εν αντιθέσει στα τρία αστέρια, εξαιτίας των «υποβαθμισμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Οι επιδόσεις που απέσπασε το ιαπωνικό μοντέλο στους επιμέρους τομείς (προστασία ενηλίκων, παιδιών και πεζών, καθώς και πληρότητα συστημάτων ασφαλείας) είναι 73%, 84%, 52% και 50%._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ