Επικαιρότητα Κόσμος

EuroNCAP: 5 αστέρια για τα Ford Explorer, Mazda CX-30 και Mercedes GLB, 4 για τo Opel Corsa (+videos)

Ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των δοκιμών που πραγματοποίησε σε τέσσερα μοντέλα, με το Mazda CX-30 να σημειώνει την απόλυτη έως τώρα επίδοση (99%) στην προστασία επιβατών.

Το νέο Mazda CX-30 αποτέλεσε το μοντέλο που πρωτοστάτησε στο συγκεκριμένο κύκλο δοκιμών του EuroNCAP, όχι μόνο για τη συνολική του απόδοση (5 αστέρια), αλλά και για την κορυφαία επίδοσή του στον τομέα της Προστασίας Επιβατών. Εκεί, όπου το ιαπωνικό SUV, το οποίο βασίζεται στο Mazda3, κατάφερε να αποσπάσει βαθμολογία 99% - η καλύτερη στο σύνολο όλων των αυτοκινήτων που έχουν δοκιμαστεί από τον EuroNCAP την περίοδο 2018/19.

Προστασία Επιβατών: 99% Προστασία Παιδιών: 86% Ευάλωτοι χρήστες του δρόμου: 80% Συστήματα Aσφάλειας: 77%

Η νέα Mercedes GLB απέσπασε και αυτή με τη σειρά της την ανώτατη διάκριση αποτελώντας το έκτο μοντέλο της εταιρείας από τη Στουτγάρδη το οποίο δοκιμάζει φέτος ο ανεξάρτητος οργανισμός – και το έκτο επίσης με βαθμολογία 5 αστέρων.

Προστασία Επιβατών: 92% Προστασία Παιδιών: 88% Ευάλωτοι χρήστες του δρόμου: 78% Συστήματα Aσφάλειας: 74%

Πέντε αστέρια κατάφερε να αποσπάσει και το νέο, επταθέσιο Ford Explorer – ένα μοντέλο που στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού έχει έντονη εμπορική παρουσία εδώ και τρεις δεκαετίες. Πλέον, το «μεγάλο» SUV της εταιρείας είναι διαθέσιμο και στην Ευρώπη αποκλειστικά σε plug-in υβριδική έκδοση, με κινητήρα 3,0 λίτρων, ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία.

Προστασία Επιβατών: 87% Προστασία Παιδιών: 86% Ευάλωτοι χρήστες του δρόμου: 61% Συστήματα Aσφάλειας: 76%

Το νέο Opel Corsa ήταν το μοναδικό από τα τέσσερα που βαθμολογήθηκε με 4 αστέρια. Η απόδοση του μοντέλου ήταν κορυφαία στις τρείς από τις τέσσερις επιμέρους αξιολογήσεις «χάνοντας» το ένα αστέρι εξαιτίας των επιδόσεών του στον τομέα των Συστημάτων Ασφαλείας – ακριβώς όπως συνέβη και με το ομόσταβλο Peugeot 208.

Προστασία Επιβατών: 84% Προστασία Παιδιών: 86% Ευάλωτοι χρήστες του δρόμου: 66% Συστήματα Aσφάλειας: 69%

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου