top icon
Επικαιρότητα

EuroNCAP: 5 αστέρια για τα Hyundai Nexo, Lexus ES, Mazda6 και Mercedes A-Class [+videos]

Ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP πραγματοποίησε έναν ακόμα κύκλο δοκιμών. Και ιδού τα αποτελέσματα.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, ο EuroNCAP προχώρησε στην αξιολόγηση ενός μοντέλου που τροφοδοτείται από κυψέλες υδρογόνου. Το γεγονός ότι το Hyundai Nexo (περί αυτού ο λόγος) κατάφερε να αποσπάσει την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για τα αυτοκίνητα του είδους, σύμφωνα με τους ιθύνοντες του EuroNCAP. Πιο συγκεκριμένα, στις δοκιμασίες προστασίας ενηλίκων το κορεάτικο μοντέλο απέσπασε επίδοση 94%, στην προστασία παιδιών και πεζών 87% και 67% αντίστοιχα, ενώ στα συστήματα ασφαλείας με τα οποία εφοδιάζεται, 80%.

Το επίσης 5άστερο Lexus ES απέσπασε στις δοκιμασίες προστασίας ενηλίκων επίδοση 91%, στην προστασία παιδιών και πεζών 87% και 90% αντίστοιχα, ενώ στα συστήματα ασφαλείας με τα οποία εφοδιάζεται, 77%.

Το Mazda6, και αυτό με συνολική βαθμολογία 5 αστέρων απέσπασε στις δοκιμασίες προστασίας ενηλίκων επίδοση 95%, στην προστασία παιδιών και πεζών 91% και 66% αντίστοιχα, ενώ στα συστήματα ασφαλείας με τα οποία εφοδιάζεται, 73%.

Πέντε αστέρια πήρε και η Mercedes A-Class, η οποία απέσπασε στις δοκιμασίες προστασίας ενηλίκων επίδοση 96%, στην προστασία παιδιών και πεζών 91% και 92% αντίστοιχα, ενώ στα συστήματα ασφαλείας με τα οποία εφοδιάζεται, 75%.

Τέλος, ο EuroNCAP πραγματοποίησε δοκιμές και στα… τρίδυμα μοντέλα Citroen Berlingo, Opel Combo και Peugeot Rifter απονέμοντάς τους τη διάκριση των τεσσάρων αστέρων. Στις δοκιμασίες προστασίας ενηλίκων τα μοντέλα απέσπασαν επίδοση 91%, στην προστασία παιδιών και πεζών 81% και 58% αντίστοιχα, ενώ στα συστήματα ασφαλείας με τα οποία εφοδιάζονται, 68%._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ