top icon
Επικαιρότητα

EuroNCAP: Μηδέν αστέρια για το Fiat Panda, ένα για το νέο Jeep Wrangler [+videos]

Ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP γνωστοποίησε σήμερα τα αποτελέσματα ενός ακόμα κύκλου δοκιμών πρόσκρουσης, στον οποίο τα Fiat Panda και Jeep Wrangler σημείωσαν αρνητικές επιδόσεις.

Σύμφωνα με το επίσημο δ.Τ. που διένειμε ο οργανισμός EuroNCAP, τόσο το Fiat Panda όσο και το νέο Jeep Wrangler διακρίθηκαν με αρνητικό τρόπο στις τυποποιημένες δοκιμές πρόσκρουσης που πραγματοποιήθηκαν αποσπώντας μηδέν και ένα αστέρια, αντίστοιχα. Το μεν Panda, το οποίο είχε αξιολογηθεί για πρώτη φορά το 2011, δεν είχε να παρουσιάσει κάτι νεότερο στον τομέα της ασφάλειας, πέραν ενός συστήματος υπενθύμισης της χρήσης της ζώνης ασφαλείας. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το ιταλικό «μικρό» να σημειώσει την αρνητική επίδοση των μηδέν αστέρων – όπως συνέβη και με το Punto το 2017.

Το Fiat Panda δεν κατάφερε σε κανέναν τομέα να υπερβεί την επίδοση 50%. Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι παρατηρήσεις του EuroNCAP σχετικά με την προστασία των παιδιών στο πίσω κάθισμα, τομέα στον οποίο το Panda απέσπασε επίδοση μόλις 16% (ο μέσος όρος της κατηγορίας είναι αυτή τη στιγμή το 79%).

Fiat Panda: Προστασία ενηλίκων: 45%, Προστασία παιδιών: 16%, Προστασία πεζών: 47%, Επικουρικά συστήματα: 7%

Το δε Jeep Wangler, παρ’ ότι πρόκειται για ένα νέο μοντέλο, δεν είχε κατά πολύ καλύτερη τύχη, διαθέτοντας στον εξοπλισμό του ένα αντίστοιχο με το Panda σύστημα υπενθύμισης της χρήσης της ζώνης ασφαλείας, καθώς κι έναν ρυθμιζόμενο από τον οδηγό περιοριστή ταχύτητας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο οργανισμός. Η επίδοσή που απέσπασε ήταν ένα μόλις αστέρι, ενώ στην προστασία των παιδιών στο πίσω κάθισμα το αμερικάνικο μοντέλο είχε επίδοση 50%.

Jeep Wrangler: Προστασία ενηλίκων: 50%, Προστασία παιδιών: 69%, Προστασία πεζών: 49%, Επικουρικά συστήματα: 32%

«Είναι πραγματικά απογοητευτικό να βλέπουμε ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο που θα διατίθεται προς πώληση χωρίς αυτόνομο σύστημα πέδησης και κανένα σύστημα υποβοήθησης διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας. Είναι καιρός να δούμε ένα προϊόν από τον όμιλο FIAT-Chrysler που προσφέρει ασφάλεια για να σταθεί απέναντι στους ανταγωνιστές του», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο EuroNCAP._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ