Ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP δημοσιοποίησε σήμερα τα αποτελέσματα των δοκιμών που πραγματοποίησε σε 12 μοντέλα – τα Tesla Model X, Porsche Taycan, Audi Q7, Renault Captur, Subaru Forester, Skoda Octavia, Ford Mondeo, Ford Kuga, Peugeot 2008, VW Sharan, Seat Alhambra και Jeep Renegade.

O ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP ανακοίνωσε σήμερα το τελευταίο για την τρέχουσα χρονιά σετ δοκιμών με το εν λόγω «μπουκέτο» να περιλαμβάνει στο σύνολο 12 μοντέλα, εκ των οποίων τα δύο είναι ηλεκτρικά (Tesla Model X και Porsche Taycan).

Audi Q7

To Audi Q7 απέσπασε την ανώτατh διάκριση των 5 αστέρων με επίδοση 92% στην Προστασία Ενηλίκων, 86% στην Προστασία Παιδιών, 71% στους Ευαίσθητους Χρήστες του Δρόμου και 72% στον τομέα των Συστημάτων Ασφαλείας.

Ford Kuga

To Ford Kuga απέσπασε την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων με επίδοση 92% στην Προστασία Ενηλίκων, 86% στην Προστασία Παιδιών, 82% στους Ευαίσθητους Χρήστες του Δρόμου και 73% στον τομέα των Συστημάτων Ασφαλείας.

Ford Mondeo

To Ford Mondeo απέσπασε την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων με επίδοση 96% στην Προστασία Ενηλίκων, 87% στην Προστασία Παιδιών, 70% στους Ευαίσθητους Χρήστες του Δρόμου και 73% στον τομέα των Συστημάτων Ασφαλείας.

Jeep Renegade

To Jeep Renagade απέσπασε 3 αστέρων με επίδοση 82% στην Προστασία Ενηλίκων, 84% στην Προστασία Παιδιών, 55% στους Ευαίσθητους Χρήστες του Δρόμου και 58% στον τομέα των Συστημάτων Ασφαλείας.

Peugeot 2008

Τοo Peugeot 2008 απέσπασε 4 αστέρια στη βασική έκδοση και 5 σε εκείνη με την πλουσιότερη - σε σχέση με τα συστήματα ασφαλείας που διαθέτει – έκδοση του. Στους επιμέρους τομείς, το γαλλικό SUV είχε επίδοση 91% στην Προστασία Ενηλίκων, 84% στην Προστασία Παιδιών, 62% στους Ευαίσθητους Χρήστες του Δρόμου και 68% στον τομέα των Συστημάτων Ασφαλείας (οι αντίστοιχες επιδόσεις στην πλουσιότερη έκδοση είναι 93%, 84%, 73% και 73%).

Porsche Taycan

Η ηλεκτρική Porsche Taycan απέσπασε την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων με επίδοση 85% στην Προστασία Ενηλίκων, 83% στην Προστασία Παιδιών, 70% στους Ευαίσθητους Χρήστες του Δρόμου και 73% στον τομέα των Συστημάτων Ασφαλείας.

Renault Captur

To Renault Captur απέσπασε την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων με επίδοση 96% στην Προστασία Ενηλίκων, 83% στην Προστασία Παιδιών, 75% στους Ευαίσθητους Χρήστες του Δρόμου και 74% στον τομέα των Συστημάτων Ασφαλείας.

Seat Alhambra

To Seat Alhambra απέσπασε 4 αστέρια με επίδοση 89% στην Προστασία Ενηλίκων, 78% στην Προστασία Παιδιών, 59% στους Ευαίσθητους Χρήστες του Δρόμου και 62% στον τομέα των Συστημάτων Ασφαλείας.

Skoda Octavia

To Skoda Octavia απέσπασε την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων με επίδοση 92% στην Προστασία Ενηλίκων, 88% στην Προστασία Παιδιών, 73% στους Ευαίσθητους Χρήστες του Δρόμου και 79% στον τομέα των Συστημάτων Ασφαλείας.

Subaru Forester

To Subaru Forester απέσπασε την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων με επίδοση 97% στην Προστασία Ενηλίκων, 91% στην Προστασία Παιδιών, 80% στους Ευαίσθητους Χρήστες του Δρόμου και 78% στον τομέα των Συστημάτων Ασφαλείας.

Tesla Model X

To Tesla Model X είναι ο «stand-out performer» του συγκεκριμένου κύκλου δοκιμών του EuroNCAP, σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις των ιθυνόντων του αποσπωντας την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων με επίδοση 98% στην Προστασία Ενηλίκων, 81% στην Προστασία Παιδιών, 72% στους Ευαίσθητους Χρήστες του Δρόμου και 94%(!) στον τομέα των Συστημάτων Ασφαλείας.

VW Sharan

To VW Sharan απέσπασε 4 αστέρια με επίδοση 89% στην Προστασία Ενηλίκων, 78% στην Προστασία Παιδιών, 59% στους Ευαίσθητους Χρήστες του Δρόμου και 62% στον τομέα των Συστημάτων Ασφαλείας – ακριβώς όπως και το ομογάλακτο Seat Alhambra.

 

Ποιο μοντέλο πιστεύετε ότι θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο «Car of The Year 2020»;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά