top icon
Κόσμος

Εξαγορά της McLaren από την Audi: Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά;

Μπορεί η McLaren να διέψευσε χθες τα δημοσιεύματα που θέλουν την Audi να έχει ή να θέλει να εξαγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της, εντούτοις τα σενάρια μιας τέτοιας κίνησης συνεχίζουν να διακινούνται από διάφορες πηγές στον διεθνή Τύπο.

Χθεσινή ανάρτηση της ηλεκτρονικής έκδοσης του βρετανικού περιοδικού Autocar ανάφερε επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές ότι το deal για την εξαγορά της McLaren από την Audi βρίσκεται προ των πυλών. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, η βρετανική εταιρεία δημοσίευσε μια «αυστηρή» ανακοίνωση διαψεύδοντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ωστόσο, οι ιθύνοντες από το Woking άφησαν…. διακριτικά μια πόρτα ανοιχτή, λέγοντας:

«Ο Όμιλος McLaren δεν έχει πουληθεί στην Audi. Αυτό είναι εντελώς ανακριβές.

«Η τεχνολογική στρατηγική της McLaren περιελάμβανε πάντα συνεχείς συζητήσεις και συνεργασία με σχετικούς συνεργάτες και προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένων άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην ιδιοκτησιακή δομή του Ομίλου McLaren».

Σήμερα ωστόσο, το όλο θέμα έρχεται ξανά στην επιφάνεια με το Reuters να αναφέρει σε σχετικό του δημοσίευμα ότι «το εποπτικό συμβούλιο της Audi θα συζητήσει την Τετάρτη τρόπους για την είσοδο της εταιρείας στη Formula 1, μεταξύ άλλων μέσω πιθανής συνεργασίας με την McLaren Automotive» προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα καμία σχετική απόφαση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η μητρική εταιρεία του VW Group φέρεται να συζήτησε «εσωτερικά» το ενδεχόμενο να εισέλθει στο μαγικό κόσμο της Formula 1 μελετώντας και αναλύοντας όλα τα πιθανά σενάρια.

Όπως αναφέρουν οι Automobilwoche και Financial Times, στο κάδρο για μια πιθανή είσοδο στην Formula 1, εκτός από την Audi, έχει μπει και ο ομόσταβλη Porsche.

Διαβάστε επίσης: Οι προϋποθέσεις έλευσης της Porsche στην Formula 1

Porsche

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ