top icon
Επικαιρότητα

Έξι ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα από τη Seat έως το 2021

Η Seat «ξεδίπλωσε» σήμερα τη στρατηγική της στον τομέα των plug-in υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων με ορίζοντα την επόμενη διετία.

Στα άμεσα πλάνα της Seat στον τομέα της ηλεκτροκίνησης περιλαμβάνεται η πρεμιέρα έξι ηλεκτρικών και plugin υβριδικών μοντέλων με χρονικό ορίζοντα τις αρχές του 2021. Όπως ανακοινώθηκε με πάσα επισημότητα σήμερα, τα πρώτα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της ισπανικής φίρμας θα είναι το Mii και η έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου el-Born που είδαμε να πραγματοποιεί το ντεμπούτο της στην Έκθεση της Γενεύης στις αρχές του μήνα. Παράλληλα, η νέα γενιά του Seat Leon, καθώς και το Tarraco, θα είναι διαθέσιμα σε plug-in υβριδικές εκδόσεις, ενώ αντίστοιχες «εξηλεκτρισμένες» εκδοχές που θα μπαίνουν στην… πρίζα θα δούμε να παρουσιάζονται για τα Cupra Leon και την έκδοση παραγωγής του Cupra Formentor Concept.

Το τελευταίο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Seat, Luca de Meo, θα κατασκευάζεται στο Martorell, στο γνωστό εργοστάσιο της ισπανικής εταιρείας που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Καταλονίας.

Εξίσου σημαντική είναι η επίσης η είδηση ότι η Seat θα είναι υπεύθυνη σε συνεργασία με την VW για την εξέλιξη μιας πλατφόρμας μικρότερης της MEB, στην οποία θα «πατούν» στο μέλλον EVs του ομίλου με μήκος της τάξης των 4 μ. Όπως αναφέρει η Seat, τα ηλεκτρικά αυτά μοντέλα θα κοστίζουν κάτω από 20.000 ευρώ._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ