top icon
Επικαιρότητα

Έξι ηλεκτρικά μοντέλα από τη Mercedes έως το 2022

Η Mercedes ανακοίνωσε σήμερα την έλευση έξι ηλεκτρικών μοντέλων έως το 2022. Ας τα γνωρίσουμε.

Σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία, έως το 2022 η ηλεκτρική γκάμα ΕQ θα περιλαμβάνει 8 στο σύνολο αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων ασφαλώς των EQC και EQV.

Το πρώτο νέο μοντέλο της σειράς EQ θα είναι η νέα EQS, η ηλεκτρική με άλλα λόγια εκδοχή της S-Class, η οποία θα παρουσιαστεί επίσημα στο πρώτο μισό του 2021 και θα κατασκευάζεται στο Factory 56 στη μονάδα στο Sindelfingen της Γερμανίας.

EQS

Όπως επίσης ανακοινώθηκε, το εργοστάσιο της Mercedes στο Rastatt της Γερμανίας θα αναλάβει την παραγωγή της νέας EQA, η οποία θα αποτελεί με τη σειρά της την ηλεκτρική παραλλαγή της GLA.

EQA

Tη νέα EQB θα φιλοξενήσει η μονάδα του Γερμανού κατασκευαστή που έχει την έδρα της στο Kecskemét της Ουγγαρίας, ενώ αργότερα στο παιχνίδι θα μπει και εκείνη της κοινοπραξίας της εταιρείας με την ΒΒΑC στο Πεκίνο της Κίνας – οι νέες EQA και EQB θα κάνουν το ντεμπούτο τους μέσα στο 2021, με την EQA μάλιστα να αποκαλύπτεται για πρώτη φορά στις 20 Ιανουαρίου.

EQB

Στη Βρέμη της Γερμανίας θα ξεκινήσει στο δεύτερο μισό του 2021 η παραγωγή της ηλεκτρικής επίσης EQE, ενώ αργότερα η παραγωγή της θα ενισχυθεί και από την μονάδα της εταιρείας στην Κίνα.

EQE

Το 2022 η Mercedes ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει τις νέες EQE SUV και EQS SUV – και οι δύο θα παράγονται, όπως και τα plug-in υβριδικά αδέλφια τους, επί αμερικανικού εδάφους, στη μονάδα στην Tuscaloosa  των ΗΠΑ.

Όπως ανακοινώθηκε, στόχος της Mercedes είναι από το 2030 και μετά πάνω από τις μισές πωλήσεις της παγκοσμίως να απαρτίζονται από ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα.

Mercedes

Θυμίζουμε πως η νέα γενιά των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της ομογάλακτης smart θα κατασκευάζονται κατ’ αποκλειστικότητα στην Κίνα, σε μια μονάδα που θα αποτελεί κοινοπραξία των Daimler και Geely Group – αυτή τη στιγμή τα EQ fortwo και EQ fortwo Cabrio παράγονται στο Hambach της Γαλλίας και το EQ forfour στο Novo Mesto της Σλοβενίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ