top icon
Επικαιρότητα

Εξηγήσεις για πληρωμές σε ψηλόβαθμα στελέχη της Renault ζητά η γαλλική κυβέρνηση

Η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε από τη Renault μέσω αιτήματος του υπουργού οικονομικών της χώρας, Bruno Le Maire, περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις αποζημιώσεις που κατεβλήθησαν σε ανώτερα στελέχη της μέσω της ολλανδικής Renault-Nissan που ελέγχει τις δραστηριότητες της συμμαχίας.

Ο Bruno Le Maire κατέθεσε και επίσημα το ως άνω αίτημα ύστερα από τις ανησυχίες που εξέφρασε δημοσίως η ένωση CGT αναφορικά με πληρωμές που ενδεχομένως να έχουν πραγματοποιηθεί σε υψηλόβαθμα στελέχη της Renault μέσω της ολλανδικής Renault-Nissan BV (RNBV). Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ των συζητήσεων ανάμεσα σε Renault και Nissan αναφορικά με την εταιρική διακυβέρνηση στο εσωτερικό της συμμαχίας.

Ο υπουργός οικονομικών της Γαλλίας δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας ότι η κυβέρνηση είχε «ζητήσει όλες τις λεπτομέρειες που απαιτούνται για την πλήρη διαφάνεια των πληρωμών αυτών».

Πιο συγκεκριμένα, ο Bruno Le Maire, είπε:

«Θέλω να μάθω σε ποιον είχαν γίνει αυτές οι πληρωμές, αν είχαν δηλωθεί και κατά πόσο το διοικητικό συμβούλιο της Renault το γνώριζε».

Θυμίζουμε πως το γαλλικό δημόσιο εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Renault.

Η τριγμοί στο εσωτερικό της συμμαχίας των Renault και Nissan άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια αμέσως μετά τη σύλληψη του Carlos Ghosn, η οποία πυροδοτήθηκε μετά τις εσωτερικές έρευνες που πραγματοποίησε η ιαπωνική εταιρεία.

Θυμίζουμε πως ο Carlos Ghosn θα πραγματοποιήσει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μέσα σε επτά εβδομάδες σε δικαστήριο του Τόκιο την προσεχή Τρίτη έχοντας προηγουμένως ζητήσει μία ανοικτή ακρόαση ενώπιων των δικαστών του.

Σήμερα δε, ο γιος του Carlos Ghosn, Anthony, δήλωσε στο περιοδικό Journal du Dimanche ότι οι Ιάπωνες εισαγγελείς ζητούν από τον γαλλο-λιβανέζο μάνατζερ, ο οποίος συνεχίζει να διατηρεί τις θέσεις του στη Renault, να υπογράψει δήλωση ομολογίας._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ