top icon
Επικαιρότητα

Εξηλεκτρισμός της Opel

Η σημερινή αποτελεί ημέρα-ορόσημο για την Opel αφού, λίγο νωρίτερα, στη Φρανκφούρτη, ανακοίνωσε και επίσημα το σταδιακό εξηλεκτρισμό της γκάμας της, όπως και την επέκταση των συστημάτων κίνησης των μοντέλων της, σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο “PACE!”.

Νωρίτερα σήμερα, η Opel ανακοίνωσε πως εκτός το Corsa-e και το Grandland X σε plug-in υβριδική έκδοση (τα οποία είναι ήδη έτοιμα προς παραγγελία), ακόμα δύο πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα θα έρθουν να προστεθούν στην γκάμα της μέχρι το 2020. Πρόκειται για το διάδοχο του Mokka X που θα διατίθεται με ηλεκτροκίνηση από την έναρξη της παραγωγής του, ενώ αναμένεται και ο εξηλεκτρισμός της κατηγορίας LCV με το Vivaro.

Πέραν αυτών, μέχρι το 2024 η Opel θα προσφέρει μία ηλεκτροκίνητη έκδοση για κάθε μοντέλο, κυρίως χάρη στις multi-energy πλατφόρμες που καθιστούν εφικτή την υποστήριξη ποικίλων συστημάτων κίνησης από μία κοινή πλατφόρμα.

Σε ό,τι αφορά τα άμεσα διαθέσιμα Corsa-e και Grandland X Hybrid4, από το ξεκίνημα της εμπορικής τους πορείας θα επωφελούνται από τις λύσεις που προσφέρονται αποκλειστικά για τα ηλεκτρικά οχήματα, από την εταιρεία Free2Move Services, του Ομίλου PSA. Η εταιρεία παρέχει εύκολα προσβάσιμες υπηρεσίας από την εφαρμογή ”myOpel”, μεταξύ των οποίων και ένα πάσο φόρτισης, επιτρέποντας την πρόσβαση σε περίπου 105,000 σημεία φόρτισης στην Ευρώπη, όπως και έναν υπολογιστή ταξιδίου, που προτείνει τις καλύτερες διαδρομές με βάση το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας και την απόσταση των σταθμών φόρτισης.

Επιπλέον, μέσω της εφαρμογής “myOpel”, ο κάτοχος ενός Corsa-e ή Grandland X Hybrid4 θα μπορεί να ενημερώνεται για το ποσοστό πλήρωσης της μπαταρίας κατά τη φόρτισή της στον οικιακό φορτιστή, ενώ επίσης θα μπορεί να θέσει σε λειτουργία τον κλιματισμό του αυτοκινήτου εξ αποστάσεως.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά για το Opel Corsa-e

Διαβάστε εδώ αναλυτικά για το Opel Grandland X Hybrid4

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ