top icon
Επικαιρότητα

Ευρεία συνεργασία ανάμεσα σε Suzuki και Toyota

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν πως θα συνεργαστούν άμεσα σε πολλά κοινά project ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται και η διάθεση μοντέλων με τα σήματα της Suzuki στην Ευρώπη που θα βασίζονται στα υβριδικά RAV4 και Corolla Wagon.

Η Toyota και η Suzuki ανακοίνωσαν μία νέα ευρεία συνεργασία, στα πλαίσια της οποίας η Toyota θα παράγει υβριδικά οχήματα που θα κοσμούνται με τα σήματα της Suzuki και θα βασίζονται στα RAV4 και Corolla Wagon για την ευρωπαϊκή αγορά.

Οι δύο ιαπωνικές εταιρείες, οι οποίες έχουν υπογράψει ένα μνημόνιο συμφωνίας για την ανάπτυξη μιας κοινής εταιρικής σχέσης ήδη από τον Φεβρουάριο του 2007, συμφώνησαν σήμερα σε «συγκεκριμένες λεπτομέρειες», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Οι δύο εταιρείες αναφέρουν ότι η συμφωνία θα συγκεντρώσει «τη δύναμη της Toyota στις τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης και τη δύναμη της Suzuki στις τεχνολογίες συμπαγών οχημάτων».

Η συμφωνία έχει στόχο να βοηθήσει και τις δύο εταιρείες να «αναπτυχθούν σε νέους τομείς» περιλαμβάνοντας συνεργασία για κοινή παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Η Toyota και η Suzuki δηλώνουν ωστόσο ότι «θα συνεχίσουν να ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον».

Σε πρώτη φάση, η Toyota θα προμηθεύσει το υβριδικό σύστημα που διαθέτει στη Suzuki σε παγκόσμιο επίπεδο και θα «προσφέρει» στην τελευταία δύο νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα με βάση τα RAV4 και Corolla Wagon για την ευρωπαϊκή αγορά. Και τα δύο αυτά μοντέλα θα κατασκευάζονται από την Toyota.

Η Toyota θα υιοθετήσει επίσης τους νέους μικρούς κινητήρες των κόμπακτ οχημάτων της Suzuki στην ευρωπαϊκή αγορά. Αυτοί οι κινητήρες θα κατασκευαστούν στην μονάδα που διατηρεί η Toyota στην Πολωνία.

Οι δύο εταιρείες θα εργαστούν επίσης για την ανάπτυξη υβριδικών οχημάτων για την ινδική αγορά. Σε αυτή, η Suzuki θα προμηθεύσει την Toyota με δύο συμπαγή οχήματα με βάση τα Ciaz και Ertiga. Επίσης, οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη ενός SUV κατηγορίας C στην ινδική αγορά, με την Toyota να αναλαμβάνει παράλληλα την παραγωγή του Suzuki Vitara Brezza για την αγορά αυτή.

Στις αφρικανικές αγορές, η Toyota θα «χρησιμοποιήσει» τέσσερα οχήματα της Suzuki.

«Πιστεύουμε ότι η επέκταση της επιχειρηματικής μας συνεργασίας με τη Suzuki – από την αμοιβαία προμήθεια οχημάτων και κινητήρων θα μας δώσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε σε μία εποχή μεγάλων αλλαγών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Akio Toyoda.

Ο επικεφαλής της Suzuki, Osamu Suzuki σχολίασε από τη μεριά του:

«Εκτιμούμε την ευγενική προσφορά της Toyota να μας επιτρέψει να χρησιμοποιήσουμε την υβριδική της τεχνολογία»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ