top icon
Κόσμος

Ευρωπαϊκή Ένωση: Σκέψεις και για επιδότηση ελαστικών

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ξεκινήσει η συζήτηση και για επιδότηση ελαστικών, για την περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και τη συμβολή στην ελάττωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Οι συζητήσεις περιλαμβάνουν επίσης τους ρύπους που εκπέμπει ένα αυτοκίνητο στη διάρκεια της χρήσης του, από τα φρένα και τα ελαστικά, με την τριβή τους στο οδόστρωμα και την απελευθέρωση ρυπογόνων μικροσωματιδίων στην γήινη ατμόσφαιρα.

Για τα ελαστικά, σε επίπεδο πλέον Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει στα μέλη της ΕΕ να επιδοτούν, πέρα από την αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και την απόκτηση «οικολογικών» ελαστικών.

Πριν τρεις μήνες ο πρόεδρος του Ιταλικού Συνδέσμου Κατασκευαστών Ελαστικών και Πλαστικών «Assogomma», υπέβαλε πρόταση στην κυβέρνηση για το ξεκίνημα των σχετικών επιδοτήσεων. Η Ιταλία χρειάζεται 40 δις λίτρα καυσίμων κάθε χρόνο και η χρήση ελαστικών κατηγοριών Α ή Β δύναται να μειώσει αυτόν τον όγκο κατά δύο δις λίτρα, που μεταφράζεται σε επτά δις τόνους ρύπων διοξειδίου του άνθρακα λιγότερους.

Επιπλέον, οι καταναλωτές τέσσερα δις ευρώ λιγότερα, αν επιτευχθούν τα παραπάνω. Όπως καταλαβαίνετε, το διακύβευμα είναι μεγάλο. Για το ύψος της επιδότησης, το ποσό που συζητείται κυμαίνεται από 150 έως 200 ευρώ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ