top icon
Επικαιρότητα

FCA Group + Groupe PSA = Stellantis

Όπως ανακοίνωσαν οι δύο όμιλοι, η εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευσή τους θα φέρει την ονομασία Stellantis.

Η ονομασία Stellantis έχει τη ρίζα της στο λατινικό ρήμα «stello» που σημαίνει «να φωτίζει με αστέρια». Όπως αναφέρουν στην κοινή τους ανακοίνωση οι δύο όμιλοι, η ονομασία αυτή αντικατοπτρίζει «τη νέα και φιλόδοξη ένωση δύο επώνυμων εταιρειών με ισχυρή εταιρική κουλτούρα που σε συνδυασμό δημιουργούν έναν από τους νέους ηγέτες στην επόμενη εποχή της κινητικότητας διατηρώντας ταυτόχρονα τις αξίες των εταίρων.»

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης αναφέρεται επίσης ότι «οι λατινικές ρίζες του ονόματος αποτίουν φόρο τιμής στην πλούσια ιστορία των εταιρειών, με την ονομασία Stellantis να εκφράζει το πνεύμα αισιοδοξίας, ενέργειας και ανανέωσης που αποτελεί τον οδηγό της συγχώνευσης.»

Ως γνωστόν, η ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2021 μετά και τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις δύο εταιρείες που θα παρθούν με τη σύσταση των εκτάκτων γενικών συνελεύσεών τους, αλλά και τις αντίστοιχες των ρυθμιστικών αρχών.

Η κοινή εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση των δύο ομίλων θα έχει την έδρα της στην Ολλανδία. Προς ώρας, η τελευταία έχει λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις σε ΗΠΑ. Κίνα, Ιαπωνία και Ρωσία. Εντούτοις, τον περασμένο μήνα οι αρμόδιες αρχές της ΕΕ διέταξαν τη διεξαγωγή μιας έρευνας διάρκειας τεσσάρων μηνών εκφράζοντας ανησυχίες σχετικά με το μονωπωλιακό καθεστώς που θα προκύψει μετά τη συγχώνευση των FCA/PSA στην κατηγορία των επαγγελματικών αυτοκινήτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ